10 جمله ای که هرگز نباید به فرزندانتان بگویید
نوشته شده توسط : ذهن نو

جملاتی که نباید به فرزندان گفت شامل جملاتی یا مضامین مختلف هستند که شاید در ظاهر بسیار بی اهمیت به نظر رسیده و بسیاری از والدین آنها را به فرزندان خود می‌گویند. در صورتی که شنیدن این جملات می‌تواند تاثیر زیادی بر روحیه فرزند گذاشته و حتی آینده او را تحت تاثیر قرار دهد. چرا که اعتماد به نفس کودک تحت تاثیر همین جملات قرار داشته؛ مخصوصا اگر آنها را از زبان والدین خود بشوند. به طور کلی کنترل این موضوع کمی دشوار است. اما زمانی که والدین قبل از بیان کردن هر جمله کمی بیشتر تامل کرده و فکر کنند؛ جملات بهتری در رابطه با موقعیتی که پیش آمده است بیان می‌کنند. همچنین در این مورد والدین می‌توانند از متخصص نیز کمک بگیرند. برای دریافت مشاوره کودک کلیک نمایید.

فهرست مطالب



برای دریافت مشاوره در زمینه جملاتی که نباید به فرزندان گفت می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

10 جمله ای که هرگز نباید به فرزندانتان بگویید

طبیعی است که گاهی والدین تحت تاثیر برخی از رفتارهای فرزندان خود هیجان زده شده و به حرف های خود فکر نمی‌کنند. از طرفی بعد از آن نیز حتی اگر متوجه اشتباه خود شده باشند؛ آن را اصلاح نکرده و در این مورد با فرزند خود صحبت نمی‌کنند. از این رو فرزند نیز مخصوصا زمانی که در دوران کودکی باشد؛ این حرف ها را در مورد خود باور کرده و احساس ناکافی بودن خواهد کرد.

نکته مهم اینجاست که این احساس تا سن بزرگسالی همراه با فرزند خواهد ماند حتی اگر بعد از شنیدن این جملات کودک به موفقیت های زیادی رسیده و یا والدین این موضوع را برای او جبران کنند. در این قسمت به ذکر برخی از این جملات مخرب و چرایی بیان آنها خواهیم پرداخت. برای اطلاع از دلایل راضی نبودن فرزند از پدر و مادر کلیک نمایید.

مثل بچه ها رفتار نکن و یا لوس نباش

یکی از جملات رایجی که بسیار شاهد بیان شدن آن در رابطه با کودکان هستیم؛ منع فرزند از رفتار کردن مثل بچه ها و یا لوس بودن است. با اینکه والدین این جمله را در حد یک گوشزد عادی تلقی می‌کنند؛ اما این عبارت می‌تواند در ناخودآگاه کودک ثبت شده و منجر به بروز رفتارهای بزرگسالانه زودتر از موعد گردد.

 

در واقع با تکرار این جمله، والدین در حال گرفتن کودکی فرزندشان هستند و به او اجازه اشتباه کردن را نمی‌دهند. حتی اگر رفتارهای کودک بیش از حد لوس و یا بچگانه باشد؛ این پیام را می‌رساند که او نیاز به محبت و توجه بیشتری از سمت والدین داشته و باید این نیاز را در او به شکل های دیگری برطرف کرد. اگر والدین متوجه دلیل رفتارهای فرزند خود شوند؛ دیگر از این جمله در مقابل او استفاده نمی‌کنند. برای اطلاع از راه های محبت به کودک کلیک نمایید.

اگر اینکار بکنی یا نکنی تنبیهت می‌کنم

یکی دیگر از جملاتی که بارها از زبان والدین شنیده ایم؛ تهدید به تنبیه است. و یا مشخص کردن چهارچوب های سخت گیرانه که کودک باید چه کاری را انجام دهد و چه کاری را نه. این جمله کودک را از لحاظ روانی در شرایط سختی قرار داده و به طور کلی اعتماد به نفس او روا می‌گیرد. از این رو بهتر است والدین به جای تهدید کردن به فرزند خود حق انتخاب بدهند.

بعد بهت نشون میدم

گاهی والدین به دلیل اینکه شرایط تنبیه کردن کودک را به صورت آنی ندارند؛ به او می‌گویند که بعدا بهت نشون میدم. در صورتی که این جمله کودک را دچار سردرگمی می‌کند که در چه مورد دچار خطا شده و او ترس و اضطراب زیادی را نیز در این مورد متحمل می‌شود.

خیلی چلمن و دست و پا چلفتی هستی

طبیعی است که فرزندان نتوانند از پس برخی از کارها به خوبی والدین خود و یا دیگران برآیند. و یا به دلایل مختلفی دچار گیجی بوده و تمرکز کافی نداشته باشند. اما دقیقا همین جمله می‌تواند این رفتار را در آنها تشدید نماید. چرا که فرزند بعد از مدتی به این باور می‌رسد که واقعا دست و پا چلفتی بوده و برای انجام هیچکاری خوب نیست.

تو خیلی بچه بدی هستی

یکی از نکات اساسی و مهم در تربیت فرزندان این است که زمانی که فرزند دچار اشتباهی می‌شود؛ این موضوع را به شخصیت او ربط ندهید. در واقع باید بگویید که اینکار تو اشتباه بود. اما اگر کار خوبی انجام داد؛ به او بگویید که تو خیلی بچه خوبی هستی و این موضوع را به شخصیت او ربط دهید.

پسر که گریه نمی‌کنه

یکی دیگر از جملاتی که از زبان والدین برای فرزندان پسر می‌شنویم؛ این است که پسر که گریه نمی‌کنه و یا پسر نباید گریه کنه. در صورتی که با اینکار والدین در حال سرکوب کردن احساسات فرزند خود بوده و به او کلیشه های جنسیتی را می‌آموزند. پسران نیز حق گریه کردن و گرفتن حق خود را دارند.

حرف بد نزن

این یک جمله کلی در ارتباط با تربیت کودکان است. زمانی که به کودک می‌گویید حرف بد نزن، باید دقیقا برای او مشخص کنید که کدام حرف بد است و یا به جای این حرف باید چه بگوید. بهتر است در ارتباط با فرزندان از کلی گویی پرهیز نمایید.

دیگه دوست ندارم و میخوام ترکت کنم

یکی از بدترین جملاتی که پدر و مادر در ارتباط با فرزند خود می‌توانند بیان کنند؛ این است که دیگه دوست ندارم و یا نمیخوام مامان یا بابای تو باشم. این جمله به کودکان احساس طرد شدگی داده و ترس از دست دادن را در آنها ایجاد می‌کند. برای اطلاع از راه های معذرت خواهی والدین از کودک کلیک نمایید.

ازت ناامید شدم یا ناامیدم کردی

همانطور که در قسمت های پیشین هم به آن اشاره کردیم؛ زمانی که با انجام رفتاری اشتباه به فرزند خود می‌گویید که از او ناامید شده این؛ حق اشتباه کردن را از او گرفته و او را دچار کمالگرایی می‌کنید. چرا که او همواره تلاش می‌کند تا نظر شما را جلب کرده و شما را ناامید نکند.

اگه اینو بخوری چاق میشی

تا اینجا بیشتر در مورد جملاتی صحبت کردیم که در مورد ظاهر فرزندان نبوده و بر بخش های دیگری از روان ها تاثیر داشت. اما برخی از والدین عادت دارند تا به صورت مداوم از ظاهر فرزندان خود ایراد بگیرند و آنان را طوری که خودشان دوست دارند آماده کنند. گاهی این ایرادگیری ها در مورد ظاهر از سر دلسوزی است.

اما والدین آنها را به شکل بدی بیان کرده و باعث ناراحتی فرزندان خود می‌شوند. برای مثال تذکرهایی که در مورد مقدار غذا خوردن به فرزند داده می‌شوند و یا حتی لباس هایی که او می‌پوشد. یکی از نکاتی که والدین باید در این مورد رعایت کنند؛ این است که این جملات را به هیچ عنوان در جمع مطرح نکنند.

سایر جملاتی که نباید به فرزندان گفت

برخی دیگر از جملاتی که می‌تواند به سلامت روان فرزندان به شکل های مختلف آسیب بزند؛ شامل موارد زیر هستند.

❌تو بلد نیستی یا تو نمی‌توانی انجامش بدی

❌هیچ وقت ازت راضی نبودم

❌همیشه منو خجالت زده کردی

❌به خاطر تو توی دردسر افتادم

❌عجله کن

❌ما نمی‌تونیم برات بخریم

و…

سخن پایانی

در بسیاری از موقعیت ها ممکن است که والدین از جملات اشتباهی در ارتباط با فرزندان خود استفاده نمایند. اما در این مقاله تلاش کردیم تا به بیان رایج ترین آنها و تبعاتی که برای افراد دارند؛ بپردازیم. این بدان معنا نیست که همواره والدین مقصر هستند. فرزندان نیز گاهی دچار خطا شده و والدین نیز تحت تاثیر همین موضوع چنین واکنشی را از خود نشان می‌دهند. از این رو بهتر است هم والدین و هم فرزندان در این زمینه از یک روانشناس کمک گرفته و با او صحبت کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه جملاتی که نباید به فرزندان گفت می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

منبع: 10 جمله که نباید به فرزندان تان بگویید





:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 15 شهريور 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: