جوش صورت نوزاد از جمله مشکلات دوران نوزادی است که والدین را نگران میکند. هرچند جوش صورت نوزاد در اغلب موارد نگرانکننده نیست و حتی نیاز به درمان اختصاصی ندارد. ماهیت و نوع جوش نوزادان با جوشهای دوران بزرگسالی متفاوت است. این جوشها نباید موجب نگرانی شما شوند و معمولا تا ۶ ماهگی از بین خواهند رفت. در ادامه به بررسی علل جوش صورت نوزاد و راههای درمان آن پرداخته ایم و برای دریافت خدمات مشاوره کودک کلیک کنید.
فهرست مطالب
- جوش صورت نوزاد
- نشانه های جوش صورت نوزاد
- بیماری هایی که علائمی مشابه با جوش صورت نوزاد دارند
- جوش صورت نوزاد چقدر طول میکشد؟
- میزان شیوع جوش صورت نوزاد
- مراحل جوش صورت نوزاد
- علت جوش صورت نوزاد چیست؟
- حساسیت به دارو یا غذا
- هورمونهای دوران بارداری مادر
- عفونت ناشی از قارچها
- بوسیدن صورت نوزاد
- آفتابسوختگی، هوای سرد یا گرم
- تشخیص جوش صورت نوزاد
- شیوههای درمان جوش صورت نوزاد
- تمیز نگه داشتن پوست نوزاد
- روغن نارگیل
- شیر مادر
- سرکه سیب
- نکات احتیاطی
- جوش صورت نوزادان و مراجعه به متخصص
- پیامدهای ناشی از جوش صورت نوزاد
برای دریافت مشاوره در زمینه جوش صورت نوزاد میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
جوش صورت نوزاد
نوزادان توانایی ابراز ناراحتی و درد را ندارند. بنابراین شما به عنوان مراقب باید به برون ریزی های بدن او توجه کنید. آرام نشدن نوزاد و بی قراری او در کنار ظاهر شدن جوش یا لک هایی در بدن او باید حتما مورد بررسی قرار بگیرد. توصیه می کنیم اگر با علائمی از این دست مواجه شدهاید حتما موضوع را با متخصصین کودک درمیان بگذارید.
نشانه های جوش صورت نوزاد
نشانه های جوش در بزرگسالان، معمولا قرمزی و التهاب پوست و حتی گاهی خارش و درد است. اما در مورد نوزادان این نشانه های کمی متفاوت هستند. در این حالت با بروز جوش صورت نوزاد، او احتمالا بیش از گریه و بی تابی کرده و یا در صورتی که پارچه ای یا وسیله ای به جوش تماس داشته باشد؛ واکنش نشان میدهد. در مورد آنها کمتر شاهد قرمزی و التهاب قبل از بروز جوش هستیم.
بیماری هایی که علائمی مشابه با جوش صورت نوزاد دارند
جوشصورت نوزاد ، یک بیماری محسوب نشده و حتی در بیشتر موارد یک دلیل مشخص نیز ندارد. اما گاهی بیماری هایی پوستی هستند که اصلی ترین نشانه آنها جوش های پوستی است. به همین دلیل است که پیگیری علت این جوش ها از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی از بیماری هایی باعث بروز جوش در نوزادان میشوند؛ شامل اگزما، راش نوزادی و میلیا هستند.
برای آشنایی با انواع بیماری های شایع کودکان کلیک کنید.
جوش صورت نوزاد چقدر طول میکشد؟
گاهی نوزاد با این جوش ها متولد شده و بعد از مدتی هم به صورت خودکار از بین میروند. اما در بیشتر موارد جوشصورت نوزاد ، دو تا چهار هفته بعد از تولد ایجاد شده و از چند روز تا چند هفته برای درمان، به زمان نیاز دارد. حتی گاهی این جوش ها تا ماه ها روی بدن نوزاد میمانند.
میزان شیوع جوش صورت نوزاد
شیوع بروز جوشصورت نوزاد نسبتا بالاست و تقریبا شاهد این موضوع هستیم که بالای 20 درصد، یعنی تقریبا از هر پنج نوزاد، یکی از آنها این حالت را تجربه میکنند. این اتفاق در بیشتر موارد، پیش از دو ماهگی میافتد.
مراحل جوش صورت نوزاد
جوشصورت نوزاد ، مراحلی را طی میکند تا در نهایت ظاهر شود. در ابتدا جوش ها به شکل نقاط کوچکی هستند که منجر به تغییر رنگ پوست شده و به مرور اندازه آنها کاهش مییابد. قرمزی نیز کمتر شده و تنها شاهد یک جوش کوچک هستیم. زمانی که این جوش ها از بین میروند؛ جای لکی روی پوست نوزاد باقی نمیماند.
علت جوش صورت نوزاد چیست؟
علتهای متفاوتی در بروز جوشصورت نوزاد نقش دارند. برخلاف افراد بالغ که چربی پوست آنها منجر به جوش میشود؛ در خصوص نوزادان اینطور نیست و علل دیگری نقش دارند که در ادامه شرح داده ایم.
حساسیت به دارو یا غذا
در این وضعیت جوشها علاوه بر صورت، در دیگر نقاط بدن نیز دیده میشوند. خارش ناشی از این جوشها برای کودک ممکن است آزاردهنده باشد.
شکل ظاهری جوشهای ناشی از حساسیت غذایی و دارویی نوزاد به صورت جوش چرکی با مرکز کمرنگ است.
اگر همراه جوشصورت نوزاد، متوجه اشکال در قدرت بلع و اختلالات تنفسی در او شدید، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.
هورمونهای دوران بارداری مادر
راه یافتن هورمونهای مادر در دوران بارداری به گردش خون جنین موجب تحریک غدد چربی و بروز جوشصورت نوزاد بر گونه، پیشانی و چانه خواهد شد.
عفونت ناشی از قارچها
بیشتر روی بینی و گونه نوزاد به شکل جوش سر سفید دیده میشود. معمولا نیاز به درمان و استفاده از لوسیون نیست و طی دو تا سه هفته از بین میروند. ممکن است مصرف آنتیبیوتیک باعث ایجاد عفونت قارچی شوند.
بوسیدن صورت نوزاد
قطعا بوسیدن صورت نوزاد یکی از لذتبخشترین کارهاست. همچنین بوسیدن وی به تقویت ارتباط عاطفی نوزاد با والدین و رشد قوه هیجان کودک موثر است.
توصیه میکنیم هنگام بوسیدن نوزاد از بوسه طولانی، بوسه زدن به لبهای نوزاد خودداری کنید. نکات بهداشتی را پیش از بوسیدن نوزاد رعایت فرمایید.
ریسک ابتلا به برخی بیماریها و پیدایش جوش بر صورت نوزاد با بوسیدن او بالا میرود.
آفتابسوختگی، هوای سرد یا گرم
در معرض هوا سرد یا گرم قرار گرفتن و آفتابسوختگی ممکن است موجب بروز جوشصورت نوزاد شوند.
استفاده از ضد آفتابها مناسب سن کودک، قرار ندادن کودک در برابر آفتاب به صورت مستقیم از جوش زدن صورت نوزاد جلوگیری میکند.
همچنین اگر نوزاد شما دچار آفتابسوختگی خفیف شده، میتوانید یک پارچه مرطوب را به مدت ۱۵ دقیقه روی صورت او قرار دهید.
تشخیص جوش صورت نوزاد
از آنجایی که جوشصورت نوزاد ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد؛ بهتر است برای تشخیص دقیق آن از متخصص کمک بگیرید. البته که برای اینکار نیازی به انجام آزمایش خاصی نیست. اما به طور کلی بهتر است همه نشانه ها و شرایط پوستی بررسی شده و روش درمانی درست آغاز گردد. برای آشنایی با انواع مشکلات پوستی نوزاد کلیک نمایید.
شیوههای درمان جوش صورت نوزاد
با اینکه در بیشتر موارد جوشصورت نوزاد ، بعد از مدتی به صورت خودجوش از بین میرود و نیاز به درمان خاصی نیست؛ اما میتوانید از روش های زیر برای کنترل چربی پوست نوزاد استفاده کرده و یا از بروز جوش های بیشتر پیشگیری نمایید.
تمیز نگه داشتن پوست نوزاد
تمیز کردن پوست صورت کودک و جلوگیری از خشک شدن آن، دست کاری نکردن جوشهای نوزاد و خالی نکردن آنها از جمله راهها درمان هستند.
روغن نارگیل
روغن نارگیل سرشار از ویتامین E بوده و میتواند از عفونتهای قارچی و رشد باکتری در پوست جلوگیری کند.
یک پنبه را به روغن نارگیل آغشته کنید و آن را به نقاطی که جوش دارد، بمالید. پس از ۲۰ دقیقه با استفاده از یک دستمال مرطوب، صورت نوزاد را پاک کنید.
شیر مادر
چند قطره از شیر مادر را روی صورت نوزاد بریزید و شیر مادر را با یک پنبه روی جوشهای نوزاد پخش کنید. این روش را سه بار در روز انجام دهید تا نتیجه دلخواه حاصل گردد.
سرکه سیب
سرکه سیب به عنوان یک ماده از بین برنده باکتری و چربی شناخته شده است.
همچنین استفاده از سرکه سیب به عنوان یکی از روشها رایج درمان خانگی جوشصورت نوزادان به شمار میرود. به نصف پیمانه حاوی آب مقطر، حدود یک تا دو قاشق سرکه سیب اضافه کنید. سپس گلولههای پنبهای آغشته به این مواد را به جوشصورت نوزاد بزنید. پس از گذشت ۲۰ دقیقه، صورت نوزاد را با پارچه مرطوب پاک نمایید.
از دستمال های مرطوب برای پاک کردن صورت نوزاد استفاده نکنید، چرا که این دستمال ها حاوی مواد مضر برای پوست نوزاد می باشد و می تواند منجر به حساسیت های پوستی در فرزندتان بشود.
نکات احتیاطی
مواد شوینده و محصولات مراقبتی مخصوص افراد بزرگسال را برای کودکان به کار نبرید. از محلولها، کرمها و لوسیونهای حاوی بنزوئیل پراکساید و اسید سالیسیک استفاده نکنید.
فشار وارد کردن به جوشهای صورت نوزاد ممنوع است و از دست زدن به آنها خودداری کنید. توصیه میکنیم پس از حمام بردن نوزاد، از مرطوبکنندهها بدون روغن برای از بین بردن جوشها استفاده کنید.
جوش صورت نوزادان و مراجعه به متخصص
معمولا جوشصورت نوزاد از جمله مشکلات رایج مربوط به این دوره بوده که تا ۶ ماهگی از بین میروند. اگر این جوشها پس از ۶ ماهگی همچنان باقی ماند و دچار خارش، تورم، قرمزی یا تبدیل به اگزما شدند؛ حتما به متخصص کودک مراجعه کنید.
پیامدهای ناشی از جوش صورت نوزاد
گاهی به دلیل مراقبت های غلط و یا دلایل دیگر، جوشصورت نوزاد برای مدت زمان طولانی ماندگار شده و یا منجر به بروز زخم ها و لکه های پوستی میگردد. از طرفی وجود این جوش ها گاهی دردناک بوده و توانایی حرکتی نوزاد را محدود میکند. از این رو نوزاد دچار کلافگی شده و احتمالا بی قراری میکند.
سخن پایانی
در بیشتر نوزادان شاهد وجود جوش های کوچکی بر روی پوست آنها حتی از هنگام تولد هستیم. همین موضوع بیانگر این است که جای نگرانی وجود نداشته و این جوش ها به زودی برطرف میشوند. اما در صورتی که با نشانه های دیگر همراه شوند؛ احتمالا خبر از وجود بیماری دیگری داده و باید حتما پیگیری شوند. در این زمینه والدین باید از متخصصین کمک دریافت کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه جوش صورت نوزاد میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
منبع: جوش صورت نوزاد
:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0