نوشته شده توسط : ذهن نو

طلاق در سن کم چه تبعاتی دارد؟ امروزه کاهش سن ازدواج یکی از مسائل جدی و قابل توجه در جامعه است و می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری را به افراد وارد کند. طلاق در سن کم یکی از مشکلاتی است که به دنبال ازدواج زودهنگام و دست زدن به انتخاب ناآگاهانه‌ اتفاق می‌افتد و می‌تواند موجب اثرات سو فراوانی در هر یک از زن و مرد شود. آمار و ارقام به دست آمده نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر، نرخ طلاق در زوج‌های با سن پایین‌تر رشد قابل توجهی نسبت به گذشته داشته که این امر نگرانی مسئولان و جامعه شناسان را در مورد تاثیرات جمعیتی و اجتماعی این معضل بر انگیخته است. با آگاهی از دلایل و پیامدهای طلاق در سن کم می‌توانید از این مساله پیشگیری نمایید. 

فهرست مطالب

 

  • کاهش سن طلاق و افزایش زنان مطلقه
  • صدمات اجتماعی – فردی طلاق در سنین کم
    • 1. کاهش محبوبیت در خانواده
    • 2. طلاق در سن کم | کاهش حس اعتماد به نفس
    • 3. طلاق در سن کم | شکست های مجدد
    • 4. افزایش فشار های روانی و عاطفی رفتارهای خطرناک
  • راهکارهای کاهش پیامدهای طلاق در سن کم
    • سوالات متداول

برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق در سن کم می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

کاهش سن طلاق و افزایش زنان مطلقه

با روندی که سن طلاق و نرخ بروز آن در پیش گرفته است، سالانه با افزایش تعداد زنان بیوه که در سنین کم طلاق گرفته‌اند، مواجه هستیم. آمارها نشان می‌دهند بازه سنی که طلاق در آن بیشتر اتفاق می‌افتد از 20 تا 24 سالگی در زنان و 25 تا 29 سالگی در مردان است که این میانگین سنی طلاق حتی در دهه‌های پیشین که آمار طلاق بسیار پایین تر از میزان فعلی بوده است، نیز ثابت بوده و همین بازه‌های سنی را شامل می‌شد که خود نشان دهنده گسترش جمعیت زنان مطلقه کم سن در جامعه امروزی است.

 

ارتباط بین سن و و طلاق

 

 

صدمات اجتماعی – فردی طلاق در سنین کم

طلاق به تنهایی می‌تواند اثرات ناخوشایند بسیاری را بر زندگی فرد و جامعه بر جای بگذارد، حال اگر این طلاق در گروه سنی پایین‌تری اتفاق بیفتد، این صدمات به طرز ناگواری چند برابر خواهند شد و در این میان دختران آسیب بیشتری می‌بینند. اقدام برای طلاق جنبه‌های گوناگونی از زندگی وی از جمله فردی، جسمی، شخصیتی، روانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را تحت تاثیر قرار داده و دگرگون می‌کند و عواقب زیر را نیز به همراه دارد.

برای آشنایی با علل طلاق در سال اول زندگی کلیک کنید.

1. کاهش محبوبیت در خانواده

یکی از این آسیب‌ها، نپذیرفتن و نادیده گرفتن و بها ندادن به کارها و رفتارهای دختر بیوه در محیط خانواده است. اگر دختر بعد از طلاق گرفتن به خانواده خود روی آورده و اقدام به زندگی با آن‌ها کند، ممکن است جوی سنگین و نسبتا پر خفقان بر فضای خانه و روابط بین اعضا حاکم شود و دیگر این دختر به عنوان فرزند پذیرفته شده‌ای که انواع حمایت‌های عاطفی، مادی و روانی را پیش از طلاق از جانب خانواده‌ها دریافت می‌کرد، شناخته نشود و به هر عملی که دست بزند از دید اعضای خانواده نادرست و کاملا خطا خواهد بود.

تمامی این افکار که در جامعه ما در برابر یک خانم مطلقه در اذهان عمومی جای گرفته است ناشی از تفکرات، عقاید و ذهنیت‌های عمیق و قدیمی است که نسبت به زنان طلاق گرفته در طرز تفکر افراد رسوخ کرده و مخالفت با آن‌ها همواره تقبیح و تنبیه گردیده است.

2. طلاق در سن کم | کاهش حس اعتماد به نفس

یکی دیگر از صدمات بیوه شدن دختران در سنین پایین، کاهش حس اعتماد به نفس است. به دنبال رفتارهای نامناسب و آزار دهنده‌ای که افراد خانواده، بستگان یا نزدیکان فرد ممکن است از خود نشان دهند، فرد خود را به عنوان یک تهدید برای خانواده تلقی کرده و اعتماد به نفسش را از دست می‌دهد.

خانواده‌هایی که بر مبنای ارزش‌های فرهنگی و هنجارهای رایج در آداب خانوادگی این دختران را قبول نکرده و از پذیرش آن‌ها در جمع خود امتناع می‌ورزند، اصولا زمینه را برای کاهش اعتماد به نفس این دختران و احساس بی ارزش بودن و پوچی در آنان هموار ساخته و می‌توانند اثرات روانی مخربی را بر شخصیت و روابط این زنان با سایر افراد در جامعه داشته باشند. چنین شخصی با هر ثانیه از زمان که با نزدیکان یا دوستان خود سپری می‌کند، مدام خود را سرزنش کرده و به عنوان یک شی اضافه و فاقد اهمیت می‌پندارد.

3. طلاق در سن کم | شکست های مجدد

چنین زنانی وقتی می‌بینند که در محیط خانواده از مقبولیت سابق خود و اهمیت کافی برای کسی برخوردار نیستند، ممکن است دست به یک انتخاب تازه زده و بخواهند که شخص جدیدی را وارد زندگی خود کنند. این افراد با توجه به این که قبلا تجربه ناگواری را پشت سر گذاشته و توانایی لازم جهت به ثمر رساندن رابطه خود در ازدواج پیشین‌شان را به طور کامل کسب نکرده بودند، ممکن است در ازدواج دوم نیز از تفاهم کافی با شریک خود برخوردار نبوده و دچار شکست شوند.

4. افزایش فشار های روانی و عاطفی رفتارهای خطرناک

در شرایطی که فشار روانی و عاطفی وارده بر فرد مضاعف شده و از پشتیبانی کافی نیز در این زمینه بهره‌مند نمی‌باشد، ممکن است مشکلات متعدد روانی از جمله افسردگی، اجتناب از جمع‌های دوستانه یا خانوادگی، تمایل به گوشه گیری و فرو رفتن در افکار به طور مداوم بروز کند که گاه در موارد شدید و وخیم، فرد دست به آسیب رساندن به خود و خود کشی هم می‌زند. در چنین مواردی ضروری است که با شناسایی هر چه سریع‌تر افراد در معرض خطر و معرفی آنان به مراکز مشاوره و پشتیبانی، از هر گونه اتفاق غیر منتظره و پر خطر توسط آنان جلوگیری کنید. برای اطلاع از راهکارهایی برای جلوگیری از طلاق کلیک کنید.

 

راهکارهای کاهش پیامدهای طلاق در سن کم

از نظر متخصصان این حوزه، تمامی افکار و اندیشه‌های غلط در رابطه با طلاق در نتیجه عدم وجود قوانین کارآمد در این حوزه حاصل شده است. در جوامعی که از زنان طلاق گرفته به شیوه هدفمند حمایت شده و امکانات لازم جهت در پیش گرفتن حرفه‌ای به خصوص ادامه دادن به تحصیل، حمایت اقتصادی و فرهنگی و همچنین مهیا کردن لوازم مورد نیاز جهت شروع به کار در شغلی معین در اختیارشان قرار داده می‌شود، کمتر در معرض ضعف و ناکارآمدی در این مرحله قرار گرفته و می‌توانند به طرز موثری به شکوفایی استعدادها و توانایی‌های خود بپردازند.

در چنین مواردی می‌توانید با کمک گرفتن از یک مشاور مجرب و مشورت کردن با وی، اقدام به طرح ریزی برنامه‌ای مشخص برای آینده‌تان کنید تا با سمت و سو بخشیدن به فعالیت‌ها و از سرگیری شیوه جدید زندگی، خود را با تغییرات حاصله تطابق داده و از آن‌ها در جهت منفعت و رشد روزافزون خود بهره ببرید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره طلاق کلیک کنید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق در سن کم می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

آیا طلاق در سن کم صحیح است؟

بهترین راهکار پیشگیری از وقوع طلاق است اما گاهی طلاق می‌تواند نجات بخش زندگی فرد باشد و با وجود عواقب متعددی که برای فرد به همراه دارد تنها راه چاره باشد. صدمات ناشی از طلاق در سن کم را می‌توان با استفاده از راهکارهای تایید شده توسط جامعه روانشناسان تقلیل بخشید و به مرور فرد را به شرایط طبیعی بازگرداند.

طلاق در سن کم چه عواقبی دارد؟

طلاق در سن کم می‌تواند عواقبی از قبیل افسردگی، تحمل قضاوت‌های خانواده و جامعه، دلتنگی برای همسر، ازدواج اشتباه برای بار دوم ، کاهش اعتماد به نفس و… را همراه داشته باشد. داشتن علم و آگاهی کافی در زمان بروز چنین شرایطی برای تصمیم گیری صحیح می‌تواند راه گشای مشکلات زندگی فرد باشد.  

 

منبع: طلاق در سن کم 





:: بازدید از این مطلب : 18
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 12 آبان 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: