ابراز عشق و محبت در خانواده
نوشته شده توسط : ذهن نو

ابراز عشق و محبت در خانواده یکی از فاکتورهای مهم در استحکام کانون خانواده است. افزایش محبت اعضای خانواده به یکدیگر باعث ایجاد خانواده‌ای با نشاط و موفق می‌شود. افراد زیادی هستند که با وجود علاقه زیاد به اعضای خانواده‌شان توانایی ابراز محبت خود را ندارند. معمولا در چنین خانواده‌هایی نمی‌توان تکیه‌گاهی ایمن یافت و اعضا برای دریافت محبت به خارج از خانه روی می‌آورند. در صورتی که در خانواده‌تان چنین خلائی احساس می‌کنید، حتما از خدمات مشاوره خانواده کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ابراز عشق و محبت در خانواده می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

منبع:  ابراز عشق و محبت در خانواده

تقویت روابط اعضای خانواده با عشق و محبت

یکی از زیباترین و قوی ترین هیجان هایی که باعث ایجاد انگیزه در انسان ها می‌شود هیجانی به نام عشق است. براساس تئوری مثلث عشق که اولین بار دانشمندی به نام استنبرگ آن را مطرح کرد عشق از سه مولفه مهم تشکیل می‌شود. صمیمیت، تعهد و اشتیاق اضلاع مثلث عشق هستند. هر کدام از این مولفه ها با مولفه دیگر همپوشانی دارد و تقویت یکی باعث تقویت دیگری و در نهایت تقویت عشق می‌شود. برای مثال اگر شما برای افزایش ابراز عشق در خانواده تلاش کنید در واقع در حال افزایش تعهد و صمیمیت و در نهایت عشق نیز هستید. برای اطلاع از راه های ایجاد آرامش در خانواده کلیک نمایید.

انواع ابراز عشق در خانواده

از آنجایی که افراد در خانواده نقش های مختلفی داشته و سن آنان نیز متفاوت است؛ ابراز عشق در خانواده دارای انواع مختلفی است.

عشق زناشویی

ابراز عشق در خانواده سه شاخه دارد که شامل عشق بین زن و شوهر، عشق بین والدین و فرزندان و رابطه دوستانه بین فرزندان می‌باشد. در عشق بین زن و شوهر نکته حائز اهمیت گرم نگه داشتن رابطه عاطفی و عاشقانه از طریق افزایش صمیمت، درک متقابل، همدلی، تعهد و رابطه جنسی است. در رابطه عاطفی بین زن و شوهر  هر دوی آنها باید یکدیگر را اولویت قرار دهند و به نیازهای یکدیگر توجه کنند و از این طریق به ابراز عشق و علاقه بپردازند.

عشق والدین به فرزندان

رابطه عاشقانه میان فرزندان و والدین و براز عشق در خانواده از آن جهت اهمیت دارد که اگر والدینی موفق به ایجاد دلبستگی مناسب در فرزندشان نشوند احتمال آن که فرزندان در آینده در روابط خود دچار مشکل شوند افزایش می‌یابد. حمایت عاطفی مناسب، ایجاد رابطه صمیمی با او و وقت گذاشتن برای رفع نیازهای او از عوامل مهم و اصلی ایجاد رابطه مناسب با فرزندان هستند. همچنین والدین باید در مورد دوران بلوغ و نوجوانی و دست و پنجه نرم کردن نوجوانان با بحران هویت اطلاعات کافی کسب کنند تا ضمن همراهی با نوجوان در حل تعارض‌ها و درک او، به شکل گیری شخصیت مستقل او کمک کنند.

روابط دوستانه بین فرزندان

رابطه بین فرزندان به مقدار قابل توجهی به سبک فرزندپروری والدین بستگی دارد. در واقع رابطه فرزندان با یکدیگر انعکاسی از رابطه والدین با یکدیگر خواهد بود. اگر والدین در رابطه خود عدم احترام متقابل و پرخاشگری را به نمایش گذارند بی شک فرزندان نیز همین رفتارهای آسیب زا را از خود نشان می‌دهند و این فرزندان در آینده در برقراری ارتباط سالم با دیگران و ابراز عشق در خانواده به مشکل می‌خورند.

تکنیک های ابراز عشق در خانواده

 

ابراز عشق در خانواده به شکل های مختلفی صورت می‌گیرد. هریک از اعضای خانواده بهتر است این روش ها را آموخته و در زمان مناسب از آنها استفاده نمایند. در این قسمت به توضیح برخی از این تکنیک ها می‌پردازیم. برای آشنایی با نشانه های یک خانواده سالم کلیک نمایید.

ابراز محبت به شکل کلامی و غیر کلامی در خانواده

خطاب کردن اعضای خانواده با القاب مناسب و زیبا، خرید هدیه، ارسال پیام‌های محبت آمیز، بغل کردن، بوسیدن، تقدیر و تشکر و حتی نوشتن نامه از راه‌های افزایش محبت‌های کلامی و غیرکلامی است. انجام این اعمال ممکن است در وهله اول دشوار به نظر برسد اما نگران نباشید شما می‌توانید با تکرار مرتب، آن‌ها را به شکل عادات مثبت برای خود ایجاد کنید. در صورت نیاز برای ساختن این عادات مفید و موثر با مشاوران خانواده مشورت کنید.

صحبت کردن درمورد احساسات | ابراز عشق در خانواده

صحبت کردن در مورد احساساتی که تجربه می‌کنید در محیط خانواده در افزایش همدلی و حس حمایت خانوادگی موثر است. نکته مهم در بیان احساسات‌تان این است که از کلمات و عبارات مناسب برای ابراز احساسات منفی خود استفاده کنید. اگر قصد انتقاد یکی از اعضای خانواده‌تان را دارید به جای زیر سوال بردن کل شخصیت او و در نتیجه تخریب عزت نفس او، صرفا از رفتار او انتقاد کنید. پیشنهاد می‌شود مقاله اهمیت خانواده را بخوانید.

گوش کردن فعالانه

یکی از خلاهای موجود در روابط بین اعضای خانواده عدم ایجاد فضای گفتگو با یکدیگر است. وقتی علت را می‌پرسیم معمولا افراد بیان می‌کنند که چرا باید صحبت کنم در حالی که کسی به حرفم گوش نمی‌دهد؟ مهارت گوش دادن فعال یکی از بنیادی‌ترین مهارت‌های ایجاد ارتباط مطلوب با دیگران و ابراز عشق در خانواده است. زمانی که یکی از اعضای خانواده با شما صحبت می‌کند با تمرکز به صحبت‌هایش گوش دهید. وسط حرف او نپرید. اجازه دهید صحبتش را تمام کند و بعد از اتمام آن با او همدردی کنید. تکان دادن سر، برقراری تماس چشمی و انعکاس عاطفی از تکنیک‌های تقویت مهارت گوش کردن فعال هستند.

شناخت روحیات اعضای خانواده | ابراز عشق در خانواده

اولین گام برای خوشحال کردن دیگران و ابراز عشق در خانواده شناخت اعضای خانواده است. ممکن است یک شاخه گل همسر شما را خوشحال کند.اما فرزند اول‌تان با رفتن به کافه و فرزند کوچکترتان با بازی کردن شادی را تجربه کنند. شناخت شما از روحیات و اخلاقیات اعضای خانواده نقش مهم و موثری را در ایجاد نشاط در آن‌ها ایفا می‌کند.

شوخ طبعی

یکی از اصلی ترین روش های ابراز عشق در خانواده شوخ طبعی است. افراد درون یک خانواده باید بتوانند به شکل درستی با یکدیگر شوخی کنند. البته این شوخی ها نباید بیش از حد شده به شکلی که افراد نتوانند به درستی با یکدیگر صحبت کنند و یا بی احترامی نمایند.

وقت گذرانی با یکدیگر

همچنین برای ابراز عشق در خانواده افراد باید به اندازه برای یکدیگر وقت بگذارند. سپری کردن اوقات فراغت با خانواده ارتباط آنان را با یکدیگر نزدیکتر کرده و باعث می‌شود که صمیمیت بیشتری را تجربه کنند.

مقایسه نکردن

مقایسه کردن یکی از رفتارهایی است که در بیشتر موارد منجر به دوری افراد از یکدیگر و دلخوری می‌گردد. از این رو افراد برای ابراز عشق در خانواده باید از انجام اینکار پرهیز نمایند. این موضوع هم در مورد والدین صدق می‌کند و هم فرزندان. بهتر است اعضا خواسته ها و یا حرف های خود را به روش های دیگر بیان کنند و تا حدامکان دست به مقایسه زنند.

مهربانی با خود

برای مهربانی با دیگران و ابراز عشق در خانواده در ابتدا باید با خود مهربان بود. زمانی که افراد با خودشان مهربان بوده و به طور کلی برای خود ارزش قائل شوند؛ دیگران نیز می‌آموزند تا با آنان چطور رفتار کنند.

اجازه تصمیم گیری برای امور به دست دیگر اعضا

فراموش نکنید که باید به دیگران نیز اجازه مداخله و تصمیم گیری در امورد را بدهید. زمانی که در خانواده زندگی می‌کنید یعنی در حال زندگی گروهی هستید و باید به دیگران نیز تا حدودی اجازه تصمیم گیری دهید. در این حالت آنان احساس بهتری در کنار شما داشته و بیشتر تمایل دارند که همه چیز را به اشتراک بگذارند.

غذا خوردن با یکدیگر

یکی دیگر از جنبه های ابراز عشق در خانواده، غذا خوردن با یکدیگر است. تحقیقات بارها ثابت کرده است که اینکار عشق میان افراد را بیشتر کرده و حتی منجر به کاهش استرس و اضطراب می‌گردد. از این رو زمانی را تنظیم کنید که همه اعضا بتوانند حضور داشته و با یکدیگر غذا بخورید.

تاثیرات ابراز عشق در خانواده

 

بسیاری از خانواده ها تاثیر ابراز عشق در خانواده را دست کم می‌گیرند. در واقع آنان قادر به محبت کردن هستند؛ اما ترجیح می‌دهند تا آن را برای دیگران خرج کنند و نه خانواده خود. این موضوع به این دلیل است که لزومی به انجام اینکار نمی‌بینند و یا حتی از انجام آن خجالت می‌کشند. اما زمانی که اینکار را تکرار و تمرین کنید؛ با خود نیز رفتار بهتری داشته، ارتباط بهتری با دیگران خواهید داشت و حتی تاثیر آن را بر خانواده خود نیز مشاهده خواهید کرد.

سخن آخر

یکی از عوامل سردی روابط بین اعضای خانواده ناتوانی در ابراز محبت و علاقه می‌باشد. کسب توانایی ابراز عشق در خانواده ، تمرین مستمر نیاز دارد. در این مقاله سعی کردیم ضمن بررسی انواع عشق در محیط خانه و خانواده به بیان تکنیک‌های لازم برای ابراز علاقه در این محیط بپردازیم. در صورت نیاز می‌توانید از متخصصین و روان شناسان این حوزه نیز کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ابراز عشق و محبت در خانواده می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.





:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 19 خرداد 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: