نوشته شده توسط : ذهن نو

حمله خواب یا نارکولپسی یکی از نادرترین و شاید در نگاه اول جالب‌ترین بیماری‌هاست. این بیماران در جریان عادی زندگی و یا همین‌طور که با شما صحبت می‌کنند یا به کارهایشان می‌رسند، ناگهان خوابشان می‌برد. تعداد کسانی که درگیر حمله خواب یا نارکولپسی هستند چندان زیاد نیست ولی این بیماری تأثیرات بسیاری روی زندگی بیمار می‌گذارد.

بسیاری از کسانی که چیزی راجع به حمله خواب نمی‌دانند این رفتار را بی‌احترامی به خود تلقی می‌کنند. گاهی اوقات حتی ممکن است وضع از این بدتر باشد و حمله خواب در یک جلسه رسمی یا هر موقعیت حساس دیگری روی دهد. برای جلوگیری از اتفاقات ناگواری که می‌تواند به دنبال حمله خواب اتفاق بیافتد، اگر نشانه‌های آن را در خود یا هریک از اطرافیان می‌بینید برای درمان از روانشناس متخصص کمک بگیرید.

منبع: حمله خواب | علت ، علائم و درمان نارکولپسی

حمله خواب چیست؟

 حمله خواب در ساعات بیداری به نام نارکولپسی یا حمله خواب شناخته می‌شود. این حمله در دسته اختلالات قرار دارد و به منظور میل ناگهانی و مقاومت ناپذیر به خواب است. افراد مبتلا به حمله خواب در پی هیجان های شدید دچار گرفتگی ماهیچه های بدن می‌شوند. حتی عده ای از این افراد به فلج خواب نیز مبتلا هستند. شیوع این بیماری قبل از پنج سالگی و بعد از 40 سالگی نیز مشاهده شده است. این افراد علائمی مانند فلج خواب، توهم پیشاخواب، توهم پیشابیداری و خواب آلودگی بیش از اندازه در طول روز دارد. در این مقاله سعی کرده ایم راجع به علائم، دلایل و درمان حمله خواب توضیح داده ایم.

انواع حمله خواب

حمله خواب به دو نوع وجود دارد. بر اساس طبقه بندی بین المللی اختلالات خواب، این نوع حمله به دو نوع تقسیم می‌شود. که در ادامه راجع به آن توضیح داده ایم.

???? حمله خواب نوع 1

حمله خواب نوع اول شایع ترین نارکولپسی است. که با بی اختیاری عضلات همراه می‌باشد. نوع یک با خواب آلودگی و هذیان نیز همراه است. در این حالت فرد فاقد نوعی انتقال دهنده عصبی به نام هیپوکرتین است.

???? حمله خواب نوع 2

حمله خواب نوع دو با خواب آلودگی شدید در طول روز همراه است. اما در این شرایط فرد احساس ضعف ندارد. زمانی این حمله رخ می‌دهد که در اثر فعالیت توده یا ضربه فیزیکی شدید، هیپوتالاموس دچار آسیب شده است.

علائم و نشانه های حمله عصبی خواب یا نارکولپسی

حمله خواب یا نارکولپسی یکی از انواع اختلالات خواب است. حملات خواب باعث می‌شوند بیمار در طول روز و در هر موقعیتی ناگهان کنترلش را از دست بدهد و برای مدتی به خواب برود. جالب است بدانید که بیمار هیچ کنترلی روی این حملات ندارد. هر زمانی که حملات شروع می‌شوند، ناچار به خوابیدن هست. اگرچه نارکولپسی اختلال چندان شایعی نیست اما پیامدهای منفی آن توجه به این بیماری را بسیار پراهمیت می‌کند. ازجمله نشانه‌های حمله خواب می‌توان به این موارد اشاره کرد:

???? بی‌نظمی در خواب

اولین نشانه برای حمله خواب این است که بیمار در طول روز احساس خستگی می‌کند. گاهی اوقات هم شب‌ها احساس خستگی و خواب‌آلودگی وجود ندارد. درواقع به دلیل خواب‌های کوتاه‌مدت در طول روز بدن شب‌ها خسته نیست. اما بی‌خوابی یا احساس خواب‌آلودگی اختلال شایعی است که به هزاران دلیل دیگر هم اتفاق می‌افتد. درنتیجه اگر با این مشکل مواجه شده‌اید پیش از قضاوت راجع به بیماری خود با مشاور صحبت کنید.

???? ضعف عضلات یا کاتاپلکسی

کاتاپلکسی حالتی از حمله خواب است که ماهیچه‌ها قوام و توانایی خود را از دست می‌دهند. درواقع ماهیچه‌ها و عضلات بدن شل می‌شوند. این حالت از مقدماتی است که برای ورود به خواب لازم است. کاتاپلکسی معمولاً به دنبال یک حالت هیجانی متوسط تا شدید مثل عصبانیت، ناراحتی یا خوشحالی بروز پیدا می‌کند.

???? توهم‌های بینایی و شنوایی

بیماران درگیر با حمله خواب معمولاً در زمان خواب‌آلودگی یا حتی بیداری ممکن است دچار توهم شوند. در بیشتر اوقات این توهم‌ها به‌صورت بینایی یا شنوایی هستند، اما ممکن است در حالت‌های دیگری مثل لامسه نیز اتفاق بیافتند.

???? فلج خواب

فلج خواب حالتی از حمله خواب است که به آن بختک هم می‌گویند. در این حالت کمی قبل از به خواب رفتن یا بعد از بیدار شدن بیمار احساس می‌کند که بدنش به‌طور کامل فلج شده و نمی‌تواند هیچ قسمتی از بدن خود را تکان دهد یا حتی صحبت کند. فلج خواب اختلالی است که می‌تواند بدون حملات خواب هم اتفاق بیافتد؛ به همین خاطر اگر تنها دچار همین نشانه هستید بهتر است راجع به آن با یک متخصص صحبت کنید.

عوارض و پیامدهای حمله خواب یا نارکولپسی

اینکه یک نفر در طول روز و زمانی که دارد کارهای روزمره را انجام می‌دهد ناگهان خوابش ببرد می‌تواند موضوع بسیار نگران‌کننده‌ای باشد. این اتفاق ممکن است در هر زمانی و در حین انجام هر کاری برای شما پیش بیاید. به همین خاطر احتمالاً زندگی عادیتان با مشکلات بسیاری مواجه می‌شود.

حمله خواب باعث می‌شود بیمار در طول روز دائما نگران این باشد که نکند خوابش ببرد و اتفاق بدی بیفتد. به همین خاطر به‌تدریج ترس و اضطراب و همین‌طور محدود کردن کارهای روزانه رخ می‌دهد. برای مثال بیمار از ترس حمله خواب دیگر رانندگی نمی‌کند.

در جلسه‌های مهم شرکت نمی‌کند؛ سعی می‌کند همیشه کسی را همراه خود داشته باشد که اگر خوابش برد از او مراقبت کنند. این شرایط به‌تدریج سلامت روان وی را هم تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. به همین خاطر است که احتمال بروز بیماری‌هایی مثل اضطراب و نشانه های افسردگی در این افراد بیش از دیگران است.

علت و دلایل حمله خواب (نارکولپسی ) چیست؟

دلایل بروز نارکولپسی هنوز به‌درستی مشخص نشده است. تحقیقات نشان می‌دهد مغز بیماران مبتلا به حمله خواب دچار کمبود سلول‌هایی است که اورکسین یا هیپوکرتین را ترشح می‌کنند. هیپوکرتین ماده شیمیایی است که به شما در حفظ حالت هشیاری و بیداری کمک می‌کند. به همین خاطر طبیعی است که با کم شدن آن توانایی بیمار برای حفظ بیداری هم دچار مشکل می‌شود.

تشخیص اختلال حمله خواب یا نارکولپسی

بعضی از نشانه‌های حمله خواب مثل بی‌خوابی‌های شبانه، توهم‌ها و یا فلج خواب در اختلالات دیگری هم دیده می‌شود. به همین خاطر برای تشخیص قطعی اختلال خواب باید حتماً از یک متخصص کمک بگیرید. متخصصین با کمک گرفتن از روش‌های زیر راجع به بیماری شما نظر می‌دهند.

???? آزمون چندگانه خواب نهفته

این آزمون مدت‌زمانی که برای به خواب رفتن در طول روز نیاز دارید را اندازه‌گیری می‌کند. همان‌طور که گفته شد بیماران مبتلا به حمله خواب به‌صورت ناگهانی و بدون کنترل ارادی به خواب می‌روند.

???? آزمون چندگانه خواب یا پلی‌سومنوگرافی

این آزمون با استفاده از ابزارهای خاصی در طول خواب شبانه شما برای حمله خواب انجام می‌شود. دستگاه‌هایی به بدن وصل شده و ضربان قلب، فعالیت مغز، حرکت چشم‌ها و همین‌طور حالت عضلات را بررسی می‌کنند.

درمان حمله خواب یا نارکولپسی

 

متأسفانه حمله خواب هرگز به‌خودی‌خود بهتر نمی‌شود. با توجه به پیامدهای منفی بسیاری که این بیماری می‌تواند همراه خود داشته باشد بهتر است برای درمان آن از یک متخصص کمک بگیرید. تا امروز روش درمانی مشخصی که بتواند به‌طور کامل این بیماری را درمان کند پیدا نشده است. درمان‌های حمله خواب معمولاً بیشتر به این موضوع توجه می‌کنند که به شکلی شدت و تعداد حمله‌ها را کاهش دهند. تحقیقات نشان‌دهنده این است که تا حد زیادی در این مسیر موفق بوده‌اند. بعضی از این روش‌ها به شرح زیر است. 

⭕ دارو درمانی

همان‌طور که گفتیم داروی مشخصی برای درمان حملات خواب وجود ندارد؛ اما متخصصان از بعضی داروها به‌خصوص محرک‌ها برای درمان این بیماری استفاده می‌کنند. محرک‌ها را می‌توان اولین و اصلی‌ترین اقدام درمانی برای مبارزه با حمله خواب دانست. داروی مودافینیل یا پروویجیل یکی از معروف‌ترین این داروها است. محرک‌ها با افزایش سطح انرژی بیمار در طول روز از احساساتی مثل خواب‌آلودگی جلوگیری خواهند کرد.

ضدافسردگی‌هایی مانند فلووکسامین یا فلوکستین می‌توانند تا حد زیادی تأثیرات حمله خواب روی عضلات بدن مثل کاتاپلکسی یا فلج خواب را کنترل کنند.

⭕ مشاوره برای تغییر سبک زندگی

بیماران مبتلا به حمله خواب باید با این واقعیت روبه‌رو شوند که درگیر یک بیماری مزمن شده‌اند. پذیرش این واقعیت و تلاش برای تغییر سبک زندگی به آن‌ها کمک می‌کند. یکی از اقدامات اصلی مشاورین کمک به مراجع برای تطبیق و ایجاد تغییرات لازم در سبک زندگی و مقابله با افکار منفی و غم ناشی از بیماری است. ازجمله تغییراتی که می‌تواند در زندگی این بیماران مفید باشد عبارتند از

???? ساعت خواب‌وبیداری منظمی داشته باشید.

???? بیشتر از مواد غذایی تازه و سالم استفاده کنید و مصرف کافئین را به حداقل برسانید.

????سعی کنید در هر جمعی که هستید حداقل یک نفر را در جریان شرایط خود قرار دهید.

???? از رفتارهایی مثل رانندگی یا کار کردن با وسایل برنده در زمان‌هایی که تنها هستید خودداری کنید.

???? ورزش کردن را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

????سعی کنید کارهایتان را به دسته‌های کوچک‌تر تقسیم کنید.

???? تمرینات ذهن آگاهی و مدیتیشن را جدی بگیرید.

???? مهارت‌هایی برای کنترل هیجانات و مدیریت احساساتتان آموزش ببینید.

⭕ روان‌ درمانی

اختلال حمله خواب برای بیمار و همین‌طور اطرافیان او بسیار سخت خواهد بود. به همین خاطر است که احتمال بروز بیماری‌های روحی در این افراد بیش از دیگران است. یکی از بخش‌های مهم درمان این است که به بیمار و خانواده او کمک شود تا با این شرایط کنار بیایند و از خطر بیماری‌هایی مثل اضطراب و افسردگی دور باشند.

کلام آخر

همانطور که گفته شد، حمله خواب به نوعی اختلال عصبی در دسته اختلالات خواب است. این اختلال به دو نوع 1 و 2 طبقه بندی می‌شود و برای هر کدام درمان مخصوص بر اساس تشخیص روانشناس و متخصص انتخاب می‌شود. برای رهایی از این اختلال حتما از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج‌شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه حمله خواب مربوط به آن می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

اختلال حمله خواب چیست؟

نارکولپسی یک اختلال خواب است که باعث می‌شود بیمار در طول روز ناگهان و بدون اراده به خواب برود.

آیا درمانی برای اختلال حمله خواب وجود دارد؟

تاکنون هیچ درمان کامل و مشخصی برای این بیماری پیدا نشده است. بااین‌حال متخصصان با استفاده از برخی داروها و همین‌طور کمک به بیمار برای تغییر سبک زندگی تلاش می‌کنند تا تعداد و شدت این حملات را تحت کنترل دربیاورند.

منبع: حمله خواب | علت ، علائم و درمان نارکولپسی



:: برچسب‌ها: حمله خواب | علت ، علائم و درمان نارکولپسی ,
:: بازدید از این مطلب : 459
|
امتیاز مطلب : 39
|
تعداد امتیازدهندگان : 18
|
مجموع امتیاز : 18
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

قرص تریازولام یکی از انواع داروهای آرام بخش بنزودیازپینی است که اغلب برای درمان اختلالات خواب نظیر بی خوابی تجویز می‌شود. از آنجایی که همه بنزودیازپین‌ها قابلیت اعتیادآوری جسمی و روانشناختی را دارند، مصرف آن‌ها حتما باید طبق تجویز و نظارت متخصص باشد. در بسیاری از موارد بی‌خوابی یا مشکلات اضطرابی بدون داروهای اعصاب و به کمک روان درمانی قابل بهبودی هستند. از همین رو باید در وهله اول از یک روانشناس کمک بگیرید. در صورتی که مصرف دارو الزامی باشد، روانشناس شما را به روانپزشک ارجاع خواهد داد. در ادامه توضیحات بیشتری در مورد موارد مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی تریازولام ارائه کرده‌ایم. 

منبع: قرص تریازولام

قرص تریازولام چیست؟

 

قرص تریازولام نوعی داروی آرام بخش بنزودیازپینی است که اغلب در درمان اختلالات خواب نظیر بی خوابی تجویز می‌شود. این دارو به بیماران کمک می‌کند تا سریع‌ تر به خواب روند، کمتر از خواب بپرند و مدت طولانی‌تری را در خواب بگذرانند. از این دارو معمولا برای درمان‌های کوتاه مدت در دوره‌های 1 الی 2 هفته‌ای استفاده می‌شود. اگر بی خوابی پس از این مدت بهبود پیدا نکرد، باید برای ادامه یا قطع مصرف دارو با پزشک مشورت نمایید.

در نظر داشته باشید که بنزودیازپین‌ها همگی قابلیت اعتیادآوری دارند. در نتیجه هرگونه مصرف سرخود قرص تریازولام ممنوع است. اگر دچار مشکلات خواب، تنش و استرس هستید، پیش از مصرف دارو حتما با متخصص روانشناس مشورت نمایید. در بسیاری از موارد روانشناس با روش‌های غیردارویی و در جریان رواندرمانی به شما کمک می‌کند تا بهبودی را تجربه نمایید. در صورتی که دریافت دارو ضروری باشد روانشناس شما را به یک روانپزشک ارجاع خواهد داد.

موارد مصرف قرص تریازولام

به طور کلی قرص تریازولام برای درمان مشکلات خواب و بی خوابی به بیماران تجویز می‌شود. مصرف قرص تریازولام به بیمار کمک می‌کند که دفعات بیدار ماندن در طول روز کاهش یابد و فرد سریعتر به خواب برود. تریازولام باعث آرامش مغز می‌شود. و در دوره های کوتاه مدت 1 الی 2 هفته ای استفاده می‌شود.

دوز مصرف قرص تریازولام

قرص تریازولام در دوز های 0/25 و 0/125 میلی گرم تجویز می‌شود. عموما برای بازه زمانی کوتاه مدت 7 تا 10 روز تجویز می‌گردد و مصرف طولانی مدت آن توصیه نمی‌گردد. تا جایی که به دلیل عوارض جانبی آن برخی کشورها مدت‌ها فروش آن را ممنوع اعلام کردند. با این حال برای برخی اختلالات مثل بی‌خوابی همچنان تجویز می‌شود. پس طبق دستور متخصص از دارو استفاده کنید. 15 الی 30 دقیقه تا اثر دارو طول می‌کشد و تا 6-7 ساعت در بدن باقی خواهد ماند.

عوارض جانبی مصرف تریازولام

مصرف قرص تریازولام همانند هر دارویی دیگری به طور بالقوه احتمال بروز برخی عوارض جانبی را به همراه خواهد داشت. با این حال همه کسانی که از این دارو استفاده می‌کنند دچار عوارض جانبی نمی‌شوند. از جمله رایج‌ترین عوارض مصرف تریازولام می‌توان به سرگیجه و بروز برخی ناهماهنگی‌های حرکتی اشاره کرد. اگر این علامت پس از گذشت چند روز ادامه پیدا کرد یا پایدار ماند حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

همچنین استفاده از قرص تریازولام می‌تواند منجر به خواب آلودگی مفرط شود. اگر در طول روز بیش از حد چرت می‌زنید این موضوع را با متخصص در میان بگذارید. در این شرایط شاید لازم باشد دوز دارو مورد ارزیابی قرار گرفته و مجددا تعیین شود. اگر در پی مصرف تریازولام دچار عوارض جدی خاصی نظیر بروز مشکلات حافظه، افسردگی، افکار خودکشی، توهم، گیجی، بیقراری، اضطراب و پرخاشگری شدید سریعا با پزشک خود تماس گرفته و در مورد ادامه یا قطع مصرف دارو با او مشورت نمایید.

???? عوارض جانبی تریازولام

???? سر درد

???? استرس

????افسردگی

???? گیجی

???? خشکی پوست

????خواب آلودگی

???? اختلالات بینایی

???? احساس سبکی سر

????فراموشی

???? کابوس شبانه

???? انقباضات شکمی

????ناهماهنگی عضلات

???? فراموشی پیش رونده

???? واکنش های متناقض

????اختلال حافظه

???? رویای شبانه

نکاتی که هنگام مصرف‌ تریازولام باید به آن ها توجه کنید

اگر پزشک به شما قرص تریازولام تجویز کرده لازم است قبل از مصرف حتما به نکات زیر توجه نمایید:

???? اگر به داروهای بنزودیازپینی نظیر آلپرزولام یا دیازپام حساسیت دارید، حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

???? در صورت داشتن سابقه هرگونه آلرژی موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

????در صورت دچار بودن به بیماری‌های کبدی، کلیوی، مشکلات ریوی و هرگونه مشکل روانشناختی نظیر افسردگی یا اضطراب این مسئله را به پزشک اطلاع دهید.

???? در صورتی که سابقه اعتیاد در خانواده‌تان وجود دارد این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

???? از آنجایی که این دارو باعث خواب آلودگی می‌شود، پس از مصرف از انجام فعالیت‌هایی نظیر رانندگی که به سطح بالای هوشیاری نیاز دارند خودداری کنید.

????از مصرف همزمان این دارو با مواد مخدر یا الکل خودداری کنید.

???? قبل از انجام عمل جراحی یا هنگام مراجعه به دندانپزشک متخصص را در جریان مصرف تریازولام قرار دهید.

مصرف تریازولام در بارداری و شیردهی

در دوران بارداری مصرف قرص تریازولام حتما باید با تجویز پزشک صورت بگیرد. زیرا ممکن است باعث آسیب به نوزاد شود. در صورت مشاهده هرگونه از عوارض زیر در نوزاد تازه متولد شده به پزشک اطلاع دهید.

???? استفراغ

???? اسهال

????لرزش

???? تحریک پذیری

???? ضعف عضلات

????خواب آلودگی غیر معمول

???? تنفس آرام و کم عمق

???? گریه دائم و یکسره نوزاد

تداخلات داروی با قرص تریازولام

مصرف همزمان برخی داروها با قرص تریازولام می‌تواند بر متابولیسم دارو تاثیر گذاشته و یا منجر به افزایش احتمال بروز عوارض جانبی شوند. از جمله این داروها می‌توان به سدیم اکسی بات، داروهای ضدافسردگی نظیر فلوکستین و پاروکستین، برخی از آنتی بیوتیک‌ها مثل اریترومایسین، سایر داروهای ضداضطرابی نظیر لورازپام، آلپرزولام و داروهایی که در درمان ایدز به کار می‌روند اشاره کرد.

هشدار های تریازولام

 

قرص تریازولام هشدارهایی را به همراه دارد که در این بخش مقاله به آن اشاره کرده ایم.

???? فراموشی پیش رونده

???? افت فعالیت سیستم عصبی مرکزی

????اثر بر روی سیستم اعصاب مرکزی

???? افزایش حساسیت

????واکنش های متناقض

???? اختلالات مرتبط با خواب

درمان های جایگزین با تریازولام

همان طور که گفته شد از قرص تریازولام بیش از هرچیز در درمان بی خوابی استفاده می‌شود. از آنجایی که داروهای ضد اضطرابی عوارض جانبی مختلفی دارند و برای بدن وابستگی جسمانی ایجاد می‌کنند اکثر متخصصین قبل از تجویز آن‌ها توصیه دارند که ابتدا از درمان‌های غیردارویی کمک بگیرید. 

برای مثال در روان درمانی روانشناس با کمک تکنیک‌های خود آرام سازی نظیر ریلکسین، مدیتیشن، تکنیک‌های تنفسی و ذهن آگاهی به شما کمک می‌کند تا سطح تنش‌هایتان را کاهش داده و به این ترتیب شب‌ها خواب راحت‌تری داشته باشید.

در صورتی که این درمان‌ها اثر بخش نبوده یا سطح اضطرابتان بسیار بالا باشد، آن وقت درمانگر استفاده از داروها را مانند قرص تریازولام مد نظر قرار می‌دهد. نکته قابل توجه اینجاست که درمان‌های روان شناختی و غیردارویی معمولا اثربخشی پایدارتری دارند در حالی که بی خوابی پس از قطع دارو در اکثر موارد مجددا با شدت بیشتری بروز می‌یابد.

کلام آخر

به طور کلی قرص تریازولام برای درمان اختلالات و مشکلات خواب تجویز می‌شود. افرادی که از اختلالات بی خوابی رنج می‌برند، بر اساس تجویز پزشک مصرف این دارو را آغاز می‌کنند. البته توجه داشته باشید که علاوه بر دارو درمانی باید روان درمانی را برای درمان دائمی انتخاب کنید.

اختلالات خواب با مشاوره و کمک متخصصین روانشناس قابل درمان است. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص تریازولام می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا مصرف تریازولام در دوران بارداری مجاز است؟

تریازولام ممکن است منجر به آسیب به کودک در دوران جنینی بشود. از همین رو برای مصرف این دارو هنگام حاملگی حتما باید زیر نظر متخصص قرار داشته باشید.

آیا تریازولام اعتیاد آور است؟

همه داروهای آرام بخش بنزودیازپینی قابلیت ایجاد ایجاد وابستگی را دارند. از همین رو هرگونه مصرف سرخود آن ها می‌تواند به اعتیاد بیانجامد.

منبع: قرص تریازولام



:: برچسب‌ها: قرص تریازولام ,
:: بازدید از این مطلب : 497
|
امتیاز مطلب : 39
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13
تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

حفظ آرامش ذهن و روان در بسیاری از موقعیت ها ضروری است. از مشکلات رایج در بین انسان‌های عصر حاضر می‌توان به ناتوانی در حفظ آرامش ذهنی اشاره کرد. این موضوع در افراد مختلف باعث به وجود آمدن مشکلات جسمی و همچنین روانی متنوعی می‌شود. لذا آشنایی با علت بر هم خوردن آرامش روانی و نیز آگاهی یافتن از نحوه بهبود آن می‌تواند برای عده زیادی از مردم پراهمیت باشد. رسیدن به چنین آرامشی مسلما نیازمند تمرین و تکرار است تا بتوانید نتیجه مطلوبی بگیرید.

ذهن میمونی مانعی بر آرامش روان

حتماً برای شما هم پیش‌آمده که هنگام خواب، هجوم افکار متفاوت باعث شده تا نتوانید به آرامش و استراحت ذهنی و جسمی مناسبی برسید. این افکار می‌توانند مربوط به خود یا دیگری باشند، اما موضوع اینجاست که بی‌امان بودن این نوع تصورات منجر به درگیری‌های ذهنی زیادی برای فرد می‌گردند. در مکتب بودائی، این حالت ذهنی به‌عنوان «ذهن میمونی» یاد می‌شود. در این شرایط، شخص دچار شک و تردیدهای متنوع و درنتیجه نگرانی و رفتارهای وسواسی می‌شود.

مشکلات ناشی از ذهن میمونی و متلاطم

ناآرامی حاصل از ذهن میمونی باعث می‌شود تا مشکلات حل‌نشده و درگیری‌های ذهنی فرد به‌یک‌باره به وی هجوم‌آورند. درنتیجه شخص دچار حملات اضطرابی شده و آرامش ذهنی و روانی او به خطر می‌افتد. در صورتی که فرد نتواند تعادل روانی خود را برگرداند ممکن است دچار مشکلاتی به شرح زیر و با درجات شدت متفاوت شود.

  • مشکلات خواب ازجمله بی‌خوابی یا بدخوابی
  • ناتوانی در تصمیم‌گیری
  • مشکل در تمرکز
  • اختلالات اضطرابی
  • استرس حاد
  • افسردگی
  • افکار و رفتار وسواسی

در صورتی که شخص به دنبال راهکارهایی برای بهبود وضعیت خود نباشد، احتمال دارد این مشکلات تبدیل به مسائلی مزمن شده و از قابلیت درمانی آن‌ها کاسته می‌شود. لذا آشنایی با روش‌هایی برای بازگرداندن آرامش ذهنی برای این دسته از افراد بسیار لازم و ضروری است.

راهکارهایی برای به دست آوردن آرامش ذهن

لازم به ذکر است که ذهن میمونی تقریباً در تمام انسان‌ها با درجاتی وجود دارد. درنتیجه نمی‌توان انتظار داشت که این حالت به‌طورکلی در افراد از بین برود. بااین‌حال با استفاده از روش‌هایی برای آرام کردن روان و ذهن می‌شود از احتمال بروز مشکلات روانی شدید جلوگیری کرد. برخی از مفیدترین روش‌های آرام کردن ذهن به شرح زیر است.

مدیتیشن و مراقبه

به‌طورکلی اولین اقدام برای آرامش ذهنی را انجام دادن مراقبه‌های روانی بیان می‌کنند. انواع متنوعی مدیتیشن وجود دارد؛ اما همه آن‌ها باهدف رسیدن به تعادل ذهنی صورت می‌گیرد. با کمک این فنون می‌توان به تسلط مناسبی بر ذهن رسید و تمرکز و توجه خود را بهبود بخشید. 

تمرکز روی تنفس برای آرام کردن ذهن

در صورتی که تنفس‌مان سطحی باشد، در هر دم و بازدم اکسیژن کافی برای سوخت بدن تأمین نمی‌شود. درنتیجه، سطح عملکرد زیستی فرد به‌شدت پایین می‌آید. با تمرکز روی نحوه تنفس و دقت روی نفس‌های عمیق می‌توان این مشکل را برطرف کرد. به‌علاوه تکنیک‌های تنفسی اصولی باعث می‌شود نشانه‌های استرس و اضطراب کاهش بیابد. به همین صورت می‌توان میزان آرامش ذهن خود را بالا ببرید.

اشتغال به کارهای ادبی و هنری

ابراز هیجانات منفی و نگرانی‌های ذهنی از طریق انجام فعالیت‌های ادبی و هنری بسیار پرفایده است. کارهایی نظیر نویسندگی، نقاشی، گل‌دوزی، سفال‌گری و غیره سبب می‌گردند تا ذهن انسان برای مدتی از تشویش‌های درونی فراغت یابد؛ بنابراین بسیاری از متخصصین این روش‌ها را برای برگرداندن آرامش روانی به افراد توصیه می‌کنند.

کاهش استفاده از رسانه‌های گروهی و مجازی

رسانه‌های گروهی و شبکه‌های مجازی یکی از اصلی‌ترین عوامل کنترل‌کننده ذهنیت انسان‌ها در دهه‌های اخیر گشته‌اند. این موضوع سبب شده تا نگرش و عقیده بسیاری از افراد نسبت به آنچه در واقعیت وجود دارد، تحریف شود. به همین دلیل عده خیلی زیادی از مردم دچار آشفتگی‌های ذهنی و از بین رفتن آرامش در زندگی خود شده‌اند. با مدیریت و کاهش میزان استفاده از این قبیل رسانه‌ها می‌توان در حفظ آرامش روانی خود گام برداشت.

رسیدن به آرامش ذهن با ورزش

تمرینات بدنی و داشتن برنامه ورزشی مناسب باعث بهبود عملکردهای بدنی و درنتیجه کاهش علائم استرس می‌گردد. فعالیت‌های ورزشی کمک می‌کنند تا سیستم گردش خون در بدن کارکرد بهتری داشته باشد و مواد موردنیاز سلول‌ها به‌سرعت تأمین شود. همچنین، ورزش کردن با تحریک سیستم اعصاب و مغز انسان، سبب افزایش هورمون‌های شادی‌آور بدن می‌گردد. لذا شخص می‌تواند احساس سرزندگی و نشاط بیشتری در زندگی خود کرده و تعادل روانی بهتری را تجربه نماید.

گوش دادن به موسیقی‌های آرامش‌بخش

گوش دادن به موسیقی‌های ملایم یکی از بهترین روش‌ها برای داشتن آرامش ذهن است. آهنگ‌های سنتی، بی‌کلام و همچنین آواهای طبیعت تأثیر چشمگیری در احساس طراوت و تعادل ذهنی دارند. علاوه بر این موسیقی‌های کلاسیک همچون آثار بتهوون و باخ نیز می‌تواند دررسیدن به این مقصود مفید واقع شود.

عطر درمانی

استفاده از رایحه‌های ملایم و آرامش‌بخش به فرد کمک می‌کند تا ذهن و جسم خود را در تعامل باهم تنظیم کند. عطر گیاهانی مانند نعنا، اسطوخودوس، بابونه در این زمینه بسیار مطرح هستند. معمولاً توصیه می‌شود از افشانه‌ها یا عودهایی از این قبیل گیاهان برای تمدد اعصاب استفاده شود.

گذشت کردن

احساس یکی از بدترین و رایج ترین افکاری است که موجب برهم خوردن آرامش ذهن و روان می‌شود. انتقام و مقابله مثل هرگز نمی تواند آرامش از دست رفته را به شما برگرداند. در عوض با انتخاب “گذشت” می‌توانید آرامش درونی خود را بازیابید. البته وقتی از دست خودتان عصبانی باشید، شاید بخشش دشوارتر شود.

بهره گرفتن از مشاوره‌های روان‌شناختی

در مواردی که شدت استرس‌های ناشی از ذهن میمونی فراتر از کنترل فرد می‌شود، استفاده از راهنمایی‌های متخصصان حوزه سلامت روان ضرورت پیدا می‌کند. روانشناسان و مشاوران این زمینه با کمک تکنیک‌های اصولی و علمی می‌توانند ریشه‌های اصلی اضطراب شخص را یافته و به او دررسیدن دوباره به آرامش ذهنی یاری برسانند. برای آشنایی با سایر روش های درمان استرس کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه آرامش ذهن و روان می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: آرامش ذهن و روان



:: برچسب‌ها: آرامش ذهن و روان ,
:: بازدید از این مطلب : 501
|
امتیاز مطلب : 33
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

اختلاف فرهنگی در ازدواج یکی از عواملی است که حتما باید زوجین در نظر گرفته شود. این روزها با گسترده شدن ارتباطات، اهمیت فرهنگ تا حد زیادی نادیده گرفته می‌شود. طبق بررسی‌ها بسیاری از طلاق ها به دلیل تفاوت در اهداف، ارزش ها، آداب خانوادگی و…. رخ می‌دهد. اما گاه برای ازدواج شرایطی هم پیش می‌آید که از اختیار شما خارج است و برای‌تان قابل پیش بینی نبود؛ در این شرایط چطور، آیا اختلاف فرهنگی موجب ناموفق شدن آن ازدواج خواهد شد؟

برای جواب به این سوال باید عوامل متعددی را بررسی کنیم، گاه با چند راه حل ساده می‌توان به نتیجه دلخواه رسید و از همان اول رابطه‌ای سالم را شکل داد.

منبع: اختلاف فرهنگی در ازدواج | تاثیر عدم تناسب فرهنگی زوجین

اهمیت اختلاف فرهنگی در ازدواج

 

بعضی وقت‌ها زوجین تفاوت‌های فرهنگی زیادی با یکدیگر دارند. این تفاوت‌ها آنقدر بزرگ است که اطرافیان نیز آنها را گوشزد می‌کنند. اما با وجود اینکه همه به آنها می‌گویند که این اختلافات زیاد است، اصرار به ازدواج دارند. آنها چشمان‌شان را به روی همه تفاوت‌ها و ایرادات می‌بندند و فقط می‌خواهند به وصال برسند.

باید بدانید که عشق به دیدگاه‌ها و فرهنگی که همسرتان در آن زندگی می‌کند تا ابد باقی نخواهد ماند. این عشق مانع بروز اختلافات بین شما دو نفر نمی‌شود و ارزش‌ها، باورها و عقاید هر کس غیرقابل تغییر است. هر چقدر فرهنگ دو خانواده به هم نزدیک‌تر باشد، رابطه با چالش کمتری مواجه خواهد بود.

اختلاف فرهنگی چگونه بر ازدواج تاثیر می گذارد؟

فرهنگ مسئله پیچیده‌ای است که تحت تاثیر عوامل مختلف قرار می‌گیرد. به عنوان مثال جوانب مختلف زندگی مانند مذهب، قومیت، زبان گفتاری، میزان تحصیلات، عقاید و ارزش ها، دیدگاه فکری، نگرش در زندگی، وضعیت مالی خانواده، قوانین، سیاست و… همگی جوانب مختلف فرهنگ هستند.

اگر زوجین در برخی جوانب تضاد داشته باشند در ابتدای زندگی با چالش رو به رو شده و به مشکل می‌خورند. در گذشته به خاطر سنتی بودن فرهنگ‌ها و بعد مسافت، ازدواج‌ها معمولا درون فرهنگی بود؛ به همین علت کسی به دنبال کشف اختلافات فرهنگی نمی‌رفت. اما در این روزها شاهد ازدواج‌هایی با مسافت‌های دورتر و اقوام مختلف هستیم. همین مسئله توجه متخصصان را به اختلاف فرهنگی در ازدواج جلب کرده است.

زن و مردی که از دو فرهنگ کاملا متفاوت هستند، ممکن است حتی در نحوه معاشرت به مشکل بر بخورند. برای مثال برخی خانواده‌های سنتی در دورهمی‌های خانوادگی، زن و مرد در دو سالن جدا از هم می‌نشینند که این موضوع در خانواده‌های امروزی به دور از انتظار است، یا در برخی فرهنگ‌ها مرد حرف اول و آخر را می‌زند، اما در برخی دیگر زن و مرد با هم فکری تصمیمات مربوط به زندگی‌شان را می‌گیرند.

بنابراین اختلافات فرهنگی موجب سخت شدن زندگی و دوری زن و مرد از یکدیگر می‌شوند. برخی دیگر از مسائل مربوط به اختلاف فرهنگی در ازدواج به شرح زیر می‌باشد.

1️⃣سد خانواده ها

معمولا خانواده عروس و داماد هستند که مقدمات ازدواج را فراهم می‌کنند. نحوه برگزاری مراسم، صحبت‌های بین دو خانواده و قرار و مدارهایی که گذاشته می‌شود طبق آداب و رسومی صورت می‌گیرد. وقتی دو خانواده فرهنگ متفاوتی داشته باشند، سرگیری چنین ازدواجی از همان ابتدا با دشواری زیادی همراه خواهد بود. اختلاف فرهنگی در ازدواج حتی با وجود تصمیم گیری های عروس داماد نیز، بروز خواهد کرد. به همین دلیل تفاوتی نمی‌کند که ازدواج به صورت سنتی باشد؛ یا امروزی. در واقع عوامل مختلفی در این مورد دخیل هستند.

2️⃣اختلاف فرهنگی در ازدواج | تفاوت در زبان و گویش

زبان مهم‌ترین ابزار برای برقراری ارتباط هست. فرهنگ تاثیر زیادی بر اصطلاحات و کلماتی دارد که ما به زبان می‌آوریم. ممکن است دو فرهنگ تفاوت چشمگیری در ادبیات‌شان داشته باشند و یا اصلا از زبان دیگری استفاده کنند. در این شرایط برقراری ارتباط با دشواری رو به رو خواهد شد. پس شباهت زبان و گویش در ازدواج از بروز مشکلاتی در زمینه اختلاف فرهنگی در ازدواج، جلوگیری خواهد کرد.

3️⃣تفاوت در ارزش ها

در هر فرهنگی ارزش‌های به خصوصی پرورش داده می‌شود، برای مثال در یک فرهنگ تک همسری ارزش محسوب شده ولی در فرهنگی دیگر چند همسری ارزش است و یا در برخی فرهنگ ها کار کردن زن در بیرون خانه بسیار به دور از اندیشه است. بنابراین در چنین ازدواج‌هایی حتما باید به هدف از ازدواج، ارزش‌های اصلی طرفین در زندگی و خطوط قرمز هر دو طرف توجه ویژه کرد.

در صورتی که ارزش‌ها با هم مغایرت داشته باشند، نمی‌توان امید چندانی به آن ازدواج داشت. ارزش ها و هنجارها، عناصر مهم فرهنگی هستند که قطعا در اختلاف فرهنگی در ازدواج خود را نشان خواهند داد.

4️⃣اختلاف فرهنگی در ازدواج | فرزندان ثمره زندگی

یکی از اهداف ازدواج، فرزندآوری است. کودکی که در خانواده‌ای پر از تعارض بزرگ می‌شود، از نظر شخصیتی دچار دوگانگی‌های زیادی خواهد شد. هم رای نبودن پدر و مادر موجب سردرگمی شدیدی در ذهن کودک خواهد شد. معمولا در چنین خانواده‌هایی شاهدیم که کودک یا نوجوان برای رسیدن به خواسته‌هایش از این تفاوت‌ها به نفع خودش استفاده می‌کند. پس باید تفاوت فرهنگی در ازدواج را مدیریت کرد و تاثیر آن را بر تربیت فرزند کاهش داد.

اگر به اختلاف فرهنگی در ازدواج توجه نکنیم چه می شود؟

فرهنگ و تناسب فرهنگی مسئله‌ای است که به روی تمام جنبه‌های فردی و بین فردی تاثیر می‌گذارد. این که دو خانواده از جهان فرهنگی چقدر با یکدیگر تفاهم دارند یا متفاوت هستند، اینکه در برابر این اختلافات چگونه برخورد می‌کنند، قسمت مهمی از خوشبختی دو طرف را مشخص می‌کند.

اختلاف فرهنگی در ازدواج شامل طیف گسترده‌ای از نگرش‌ها، هنجارها، ارزش‌ها و… را شامل می‌شود. وجود اختلاف فرهنگی در ازدواج در مدت طولانی‌تر خود را نشان می‌دهد و متاسفانه موجبات بحث و دعوا بین دو طرف را فراهم می‌کند. این اختلاف فرهنگی در ازدواج موجب بروز نارضایتی دو طرف خواهد شد. به هر حال شخصیت همه ما در محیط خانواده و با توجه به فرهنگی که در آن رشد کرده‌ایم ساخته شده است.

بنابراین اختلاف فرهنگی در ازدواج بر سایر اختلافات نیز تاثیر می‌گذارد. آمار نشان داده بخش عمده‌ای از طلاق‌ها به خاطر عدم تناسب فرهنگی بوده که از دو منظر قابل بررسی است. در ادامه به بررسی اختلاف فرهنگی بین زوجین و بین خانواده‌های زوجین می‌پردازیم.

????اختلاف فرهنگی که بین خانواده ها وجود دارد

به عنوان مثال اگر آداب و رسوم و نحوه برگزاری مراسمات مختلف در بین دو فرهنگ متفاوت باشد، اختلاف بین خانواده ها بوجود می‌آید. ممکن است تصور کنید این اختلافات خیلی جزئی و کم اهمیت هستند، اما همین مسائل جزئی به بحث‌ها و مشاجره‌های طولانی مدت، قهر و تمام شدن رابطه منجر می‌شود. به طور کلی خانواده ها باید در مورد برگزاری مراسم ها و آداب و رسوم آسان گیر باشند؛ و اجازه ندهند که موضوعی مثل اختلاف فرهنگی در ازدواج سبب اتمام رابطه گردد.

????اختلاف فرهنگی که بین زوج ها وجود دارد

اختلاف فرهنگی اگر در بین دو طرف وجود داشته باشد، به عدم درک مقابل منجر می‌شود. اگر زوجین درک متقابل نداشته باشند، اختلاف در تمام زمینه‌ها خود را نشان می‌دهد. این اختلافات بیشتر از اختلاف در بین خانواده‌ها نگران کننده است. آسیبی که این اختلافات می‌زنند بسیار بیشتر از اختلاف بین خانواده‌ها می‌باشد.

به عنوان مثال یک آقا و خانم را تصور کنید که در جنبه‌های دینی، لباس پوشیدن، خرید کردن، مراسمات و… با یکدیگر تفاوت دارند. این دو زوج اغلب نمی‌توانند درک متقابلی از چیزهایی که موجب شادی طرف مقابل می شود را داشته باشد. همین تفاوت‌ها م‍ی‌توانند روز به روز بزرگ‌تر و منجر به فروپاشی رابطه شود. اختلاف فرهنگی در ازدواج، در چنین موارد جزئی را باید در نظر گرفته شوند. در واقع بهتر است زوجین در این مورد توافق کرده و قبل از ازدواج در مورد آنها تصمیم گیری کنند.

نتیجه گیری نهایی درباره اختلاف فرهنگی در ازدواج

اگر دو طرف ازدواج تفاوت هایی که بینشان وجود دارد را نبینند هیچ تعجبی ندارد. اما بعضا خانواده‌ها یا اطرافیان برخی موضوعات را جزئی می‌پندارند. غفلت آن‌ها باعث می‌شود آسیب شدیدی به ازدواج فرزندانشان وارد شود. بهتر است فردی بی طرف این اختلافات را به دو طرف انتقال و هشدار دهد.

مشاوره روانشناسی ازدواج و خانواده بدون جانب داری و قضاوت دلیل اختلاف فرهنگی در ازدواج را بررسی کرده و نکاتی که از انظار دور مانده‌اند را مشخص می‌کند. سپس برای اتفاق نظر و رسیدن به یک وجه مشترک راهکارهای عملی ارائه می‌دهد.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلاف فرهنگی در ازدواج می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

برای تشخیص اختلاف فرهنگی در ازدواج از چه کسی کمک بگیریم؟

اختلافات فرهنگی مسائلی هستند که ممکن است خودتان یا خانواده تان به راحتی از کنار آن رد بشید. بهتر است تشخیص این موضوع را به کسی که از بیرون و بدون ترس از قضاوت شدن می تواند واقعیت را ببیند بسپارید. شما در این راستا می توانید از کمک مشاور و روانشناس بهره مند شوید. 

منبع: اختلاف فرهنگی در ازدواج | تاثیر عدم تناسب فرهنگی زوجین



:: برچسب‌ها: اختلاف فرهنگی در ازدواج | تاثیر عدم تناسب فرهنگی زوجین ,
:: بازدید از این مطلب : 534
|
امتیاز مطلب : 55
|
تعداد امتیازدهندگان : 20
|
مجموع امتیاز : 20
تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

هرزه خواری یا پیکا (pica) به خوردن مواد غیرخوراکی یا فاقد ارزش غذایی گفته می‌شود. در واقع این اختلال یکی از انواع اختلالات‌خوردن است که برای رفع آن باید اقدامات درمانی صورت بگیرد. در این وضعیت فرد شاید دست به مصرف هر ماده‌ای بزند که از جمله رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به کاغذ، خاک، صابون، رنگ، چسب، خاکستر و زغال سنگ اشاره کرد.

بسیاری از مبتلایان کنترل بسیار کمی در برابر وسوسه انجام این کار دارند و با پنهان کاری به این کار ادامه می‌دهند. با بروز عوارض مسمومیت و مشکلات جسمانی معمولا اطرافیان متوجه وضعیت می‌شوند. با جدی گرفتن درمان و توجه به دستورات متخصص می‌توان با این اختلال مقابله کرد. در ادامه برای آشنایی با نشانه‌ها، علل و درمان پیکا با ما همراه باشید.

منبع: هرزه خواری یا پیکا

هرزه خواری یا پیکا چیست؟

 هرزه خواری یا پیکا به مصرف مواد بدون ارزش غذایی است. این غذاها شامل گچ، خاک، یخ و رنگ می‌باشد. در صورتی فرد به هرزه خواری مبتلا است که این نحوه مصرف مواد به مدت 1 ماه ادامه داشته باشد. این اختلال به دلایل مختلفی مانند کم خونی فقر آهن، کمبود روی، اختلالات روانی و … به وجود می‌آید.

منظور از پیکا یا پایکا به معنای زاغ است. دلیل نام گذاری به این شیوه است که پرنده ای به این نام به خوردن چنین چیزهایی معروف است. هرزه خواری به سه دسته خاک خواری، مواد زیان بار و مواد قندی- نشاسته ای  تقسیم می‌شود. برای درمان این اختلال حتما باید از روانشناس و مشاورین متخصص کمک بگیرید. دارو درمانی، رفتار درمانی، ممانعت فیزیکی، روان درمانی و … از روش های درمانی اختلال هرزه خواری می‌باشد. در ادامه تمامی جوانب اختلال پیکا را توضیح داده‌ایم.

نشانه ها و علائم اختلال هرزه خواری

هرزه خواری که با نام پیکا نیز شناخته می‌شود یک اختلال روانپزشکی است که در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی در دسته اختلالات خوردن قرار می‌گیرد. مبتلایان به هرزه خواری علاقه زیادی به خوردن مواد غیرخوراکی یا فاقد ارزش غذایی دارند و از همین رو اقدام به خوردن چیزهایی می‌کنند که برای سلامتی آن‌ها مضر است. البته در نظر داشته باشید که تشخیص اختلال پیکا زمانی مطرح می‌شود که رفتار فرد با سن رشدی او تناسب نداشته باشد.

از همین رو در بچه‌های کوچک که هنوز فرق خوراکی‌ها و غیرخوراکی‌ها را نمی‌دانند و ممکن است هرچیزی را در دهان بگذارند، این مسئله مطرح نمی‌گردد. در واقع حداقل سن برای تشخیص گذاری اختلال پیکا دو سالگی است. از دیگر علائم هرزه خواری این است که رفتار فرد علاوه بر سن با زمینه فرهنگی او نیز تناسب ندارد.

برای مثال در هرزه خواری ممکن است خوردن برخی موادی که از نظر ما غیرخوراکی هستند در برخی فرهنگ‌ها پذیرفته شده باشد. در نتیجه تنها زمانی می‌گوییم فرد دچار اختلال پیکا شده است که او دست به مصرف چیزهایی بزند که از نظر اطرافیان و بافت فرهنگی نیز امری غیر معمول باشد.

انواع اختلال هرزه خواری

اختلال هرزه خواری به سه دسته کلی تقسیم می‌شود که در ابتدای مقاله به آن اشاره کرده‌ ایم. اما در این بخش موادی که این افراد مصرف می‌کنند را توضیح داده‌ایم.

???? مصرف وسایل چوبی

???? خوردن مو

????خوردن یخ یا نوشیدنی های بسیار یخ

???? خوردن شیشه

???? خوردن خاک

????خوردن مواد نشاسته ای و قندی

???? مصرف گچ

در اختلال هرزه خواری فرد چه چیزهایی می خورد؟

همانطور که از اسم این اختلال پیداست مبتلایان به پیکا یا هرزه خواری شاید به هرگونه مواد غیرخوراکی یا فاقد ارزش غذایی علاقه مند باشند و اقدام به خوردن آن‌ها نمایند. مواد معمولی که اغلب در این شرایط بلعیده می‌شوند، متناسب با سن و میزان دسترس پذیری متفاوت‌اند. از جمله این مواد می‌توان به کاغذ، صابون، لباس، مو، نخ، پشم، خاک، گچ، پودر تالک، رنگ، چسب، سنگ، ریگ، زغال، زغال سنگ، یخ، نشاسته، خاکستر و خاک رس اشاره کرد.

پیامدها و عوارض پیکا

مسلما خوردن مواد غیرخوراکی قابلیت ایجاد پیامدهای منفی گسترده‌ای در بدن انسان دارد. از جمله پیامدهایی که در این شرایط گزارش می‌شود، باید به مشکلات مکانیکی روده، ابتلا به انواع عفونت‌ها نظیر توکسوپلاسموزیس و توکسوکاریازیس در اثر بلع مدفوع یا کثافات، انسداد روده (اغلب به دلیل بلعیدن اجسام خارجی) سوراخی روده و ابتلا به مسمومیت اشاره کرد. بنابراین هرزه خواری با پیامدها و عوارض زیادی روبرو است.

علل ابتلا به هرزه خواری

با توجه به خطراتی که در پی ابتلا به اختلال پیکا گریبان‌گیر افراد می‌شود، این نگرانی پیش می‌آید که اصلا منشا و علت بروز آن چیست و چرا افراد درگیر آن می‌شوند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که متخصصان در سبب شناسی هرزه خواری یک عامل واحد را معرفی نمی‌کنند. بلکه معتقدند عوامل زیستی، محیطی و روانشناختی گوناگونی در تعامل با یکدیگر می‌توانند در شروع این مشکل نقش داشته باشند.

برای مثال در برخی موارد کمبود ویتامین‌ها یا مواد معدنی نظیر آهن و روی با بروز هرزه خواری همراه می‌شوند. همچنین درگیری با استرس‌های شدید و ناتوانی در تحمل اضطراب نیز می‌تواند باعث شود که افراد برای کنترل هیجانات خود به راه‌حل‌های ناسالمی نظیر مصرف مواد غیرخوراکی روی بیاورند.

نحوه تشخیص اختلال پیکا

برای تشخیص اختلال هرزه خواری در ابتدا پزشک با بررسی سابقه پزشکی و دریافت گزارش از سایر اعضای خانواده آغاز می‌کند. سپس آزمایشاتی برای تشخیص دقیق تر تجویز می‌کند که شامل موارد زیر است.

???? آزمایش خون برای بررسی کم خونی و تعیین میزان آهن و روی

???? تصویربرداری از روده‌ها جهت بررسی انسداد روده‌ها

????آزمایش بررسی وجود انگل یا باکتری

???? تهیه نمونه مدفوع جهت بررسی خونریزی معده

???? ارزیابی کاهش وزن

????آزمایش ارزیابی میزان سرب

???? ازمایش کمبود ویتامین و مواد معدنی ضروری

درمان اختلال هرزه خواری یا پیکا

قدم اول در درمان اختلال هرزه خواری کاهش آسیب‌های وارد آمده است. در نتیجه فرد باید تحت ارزیابی‌های پزشکی قرار بگیرد. تا مشخص شود در اثر خوردن مواد غیرخوراکی دچار چه مشکلاتی شده است. سپس درمان‌های لازم برای رهایی از مشکلاتی نظیر مسمومیت یا انسداد روده در دستور کار قرار می‌گیرند. در قدم بعدی و با عبور از علائم بحرانی به علل بروز مشکل پرداخته می‌شود.

اگر متخصص تشخیص دهد که کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی در بروز اختلال پیکا یا هرزه خواری نقش دارند، استفاده از مکمل‌ها در دستور کار قرار خواهند گرفت. در کنار همه این‌ها پیگیری جلسات روان درمانی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این جلسات روانشناس قدرت کنترل استرس در بیمار را ارزیابی کرده و با آموزش تکنیک‌های رفتاری به او یاد می‌دهد تا بتواند مقاومت بیشتری در برابر اضطراب‌ها از خود نشان دهد و راه حل‌های سالمی را برای کنترل خود به کار بگیرد.

کلام آخر

برای تشخیص هرزه خواری با پیکا حتما باید آزمایش های خون جهت شناسایی کم خونی و اندازه گیری مایعات بدن انجام دهید. حتی در برخی موارد رادیوگرافی شکم نیز تجویز می‌شود. درمان برای افراد مبتلا به این اختلال باید از طریق دارو درمانی و روان درمانی صورت بگیرد. اگر درمان نشود پیامد ها و عواقب شدیدی را به دنبال خواهد داشت.

برای روان درمانی حتما از روانشناس و مشاورین متخصص راهنمایی بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه هرزه خواری می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید. 

سوالات متداول

آیا تمایل زن ها در دوران بارداری به خوردن چیزهایی نظیر خاک و مهر جزء هرزه خواری محسوب می شود؟

بله، این مسئله در بسیاری از موارد از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی در دوران بارداری و افزایش استرس‌ها ناشی می‌شود. از آنجایی که هرزه خواری در حاملگی می‌تواند سلامت مادر و جنین را تهدید کند، باید هرچه زودتر برای کنترل آن به یک متخصص مراجعه نمایید.

آیا هرزه خواری مربوط به افراد عقب مانده است؟

لزوما خیر، با این حال این مشکل در مبتلایان به کم توانی‌های ذهنی بیش از سایرین دیده می‌شود.

منبع: هرزه خواری یا پیکا



:: برچسب‌ها: هرزه شخواری یا پیکا ,
:: بازدید از این مطلب : 484
|
امتیاز مطلب : 54
|
تعداد امتیازدهندگان : 15
|
مجموع امتیاز : 15
تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

استرس در رابطه تاثیر مخربی بر کیفیت آن خواهد داشت. به طورکلی استرس و اضطراب می‌توانند جنبه های مختلف زندگی را تحت تاثیر قرار دهند که رابطه جنسی نیز شامل آن خواهد شد. از طرفی رابطه استرس با مشکلات رابطه جنسی مستقیم دو طرفه است. فیزیولوژی بدن ما طوری طراحی شده که تنش را احساس می‌کند و نسبت به شدت آن واکنش نشان می‌دهد. از طرفی استرس یکی از هیجانات لازم و ضروری است و در برخی موارد سبب واکنش های درست می‌شود. اما اگر این احساسات برای طولانی مدت ادامه یابند تاثیرات بدی بر سلامت روانی و جسمانی خواهد داشت.

منبع: استرس در رابطه | اضطراب داشتن حین رابطه جنسی

استرس در رابطه

حالات روحی افراد در میل و عملکرد جنسی آنها موثراست. استرس در رابطه گاهی هیچ دلیل مشخصی نداشته و یا حتی به دلیل ضعف در سیستم بدنی نیست. این احساس به هیچ عنوان خوشایند نبوده و دلایل مختلفی رخ می‌دهد. واکنش افراد و حتی شریک جنسی نسبت به این موضوع بسیار مهم است. جالب است بدانید رابطه جنسی فراتر از برطرف کردن یک نیاز جسمانی است و نیاز به توجه و استفاده از روش های مختلفی دارد. زوجین باید در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته و همدل باشند.

علائم استرس در رابطه

شروع استرس در رابطه با علائمی همراه خواهد بود که افراد را متوجه آن خواهد کرد. همچنین با بروز این علائم احتمالا استرس شدت می‌یابد و فرد رابطه را رها کرده و یا نمی‌تواند عملکرد موثری داشته باشد. گاهی فرد حتی با فکر کردن به رابطه جنسی نیز دچار اضطراب می‌شود. برخی از نشانه های وجود این نوع از استرس، شامل موارد زیر می‌شود.

????عصبی شدن و تحریک پذیری

????عدم توانایی تمرکز

????تعریق

????لرزش بدن

????احساس خستگی

????درد در ناحیه معده

البته شدت این علائم در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. همچنین با مشاهده این نشانه ها در شریک خود بهتر است به او برای ادامه رابطه فشار نیاورده و سعی در آرام کردن او داشته باشید.

دلایل استرس در رابطه

استرس در رابطه معمولا از مشکل بزرگتری نشات می‌گیرد. اتفاقاتی که در گذشته فرد رخ داده و یا تغییرات در زندگی او همگی زمینه ساز بروز اضطراب خواهند بود. شناسایی علت دقیق این موضوع، گامی مهم برای درمان است. همچنین شایع ترین دلایلی که افراد را به این حالت دچار می‌کند؛ شامل موارد زیر می‌شود.

????تجریبات تلخ گذشته

گاهی عدم عملکرد مناسب در رابطه جنسی و یا مورد سواستفاده جنسی قرارگرفتن در گذشته، سبب بروز استرس در رابطه می‌شوند. این حالت معمولا فرد برای مدت زمان طولانی رابطه جنسی نداشته و با رویارویی با آن دچار اضطراب می‌شود. تعمیم گذشته به حال سبب بروز این مشکل می‌شود و افراد را آسیب پذیر می‌کند. همچنین شاید در حین رابطه جنسی برای آنها خاطراتی مرور شود که برای آنها خوشایند نیست.

????نداشتن تصویر خوب بدنی | استرس در رابطه

وقتی افراد به بدن و ظاهر خود احساس خوبی نداشته باشند؛ استرس در رابطه ایجاد می‌شود. داشتن تصویر بدنی مناسب در رابطه جنسی بسیار مهم است. گاهی وجود برخی از زخم ها و یا معلولیت جسمانی سبب این موضوع می‌شود. اما در بسیاری از موارد افراد بدون هیچ دلیل خاصی بدن خود را دوست ندارند. در چنین شرایطی مدام از داشتن رابطه جنسی امتناع کردن و در صورت اجبار در حین آن دچار اضطراب زیادی می‌شوند.

????اختلالات روانی

ابتلا به اختلالات روانی مختلف از جمله افسردگی و اضطراب فراگیر، عوارضی مثل استرس در رابطه جنسی را نیز خواهد داشت. اضطراب فراگیر در بخش های مختلف زندگی تاثیر می‌گذارد. مشکلات سلامت روان، نه تنها میل جنسی را کاهش داده بلکه تمرکز را در حین رابطه از بین می‌برند. اختلالات روانی تاثیر مستقیم بر سلامت جنسی دارند و آن را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

????بیماری های جسمانی | استرس در رابطه

افراد به دلیل بیماری های جسمانی مختلف مثل دیابت، فشار خون، مشکلات تنفسی و… استرس در رابطه را تجربه می‌کنند. در واقع ترس آنها از بروز علائم جسمانی مختلف در حین رابطه است. گاهی افراد از ترس اینکه در حین رابطه دچار مشکلی نشوند؛ از داشتن رابطه جنسی خودداری می‌کنند. در واقع رابطه جنسی برای آنها هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند و آنها فقط تحت تاثیر این استرس و ترس هستند.

????ترس از بارداری یا ابتلا به بیماری های مقاربتی

یکی دیگر از علل بروز استرس در رابطه، ترس از ابتلا به بیماری های مقاربتی و یا بارداری ناخواسته است. معمولا افراد دچار وسواس فکری همیشه اضطراب ابتلا به بیماری های مختلف را دارند. بارداری نیز یکی از عوامل استرس زا در رابطه است. افراد باید موارد بهداشتی مختلف را رعایت کرده و به این دلیل فعالیت جنسی خود را متوقف نکنند. 

????تغییرات ناگهانی در روند زندگی

به طور کلی عوامل روانی مختلف از جمله تغییراتی که در زندگی افراد رخ می‌دهند؛ تاثیر زیادی در روند زندگی جنسی آنها دارند. برای مثال عوض کردن شغل و یا محل زندگی، طلاق، از دست دادن عزیزان و…همگی باعث استرس در رابطه خواهند شد.

درمان استرس در رابطه

برای درمان استرس در رابطه جنسی، روش های مختلفی وجود دارند. در واقع ترس از درمان نشدن این مشکل خود سبب تشدید استرس خواهد شد. اما زوجین نباید این اختلال را تبدیل به یک مشکل بزرگ در رابطه کنند. از طرفی هم نباید آن را نادیده گرفته و حل نشده باقی بگذارند. فراموش نکنید که درمان این مشکل نیاز به زمان و انرژی کافی دارد؛ پس در این مدت با شریک خود همدل باشید.

⭕کمک گرفتن از روانشناس برای استرس در رابطه

روانشناس با ارائه راهکارهایی در جهت کاهش استرس در رابطه و همچنین بالابردن کیفیت رابطه جنسی سبب درمان این مشکل می‌شود. تکنیک های آرام سازی و یا تنظیم تنفس برای کاهش استرس بسیار موثر هستند. همچنین گاهی این حالت از باور افراد نسبت به رابطه جنسی نشات می‌گیرد که مشاور قادر به تغییر آنها خواهد بود. در صورت افزایش شدت علائم اضطراب فرد باید درمان دارویی را آغاز کند که با کمک روانپزشک امکانپذیر است.

⭕اصلاح سبک زندگی

زوجین می‌توانند با رعایت نکات ساده ای در طول روز، استرس در رابطه را کاهش دهند. مراقبه، ترک خودارضایی، تماشا نکردن فیلم های پورن، عدم مصرف سیگار و مشروبات الکی، ورزش و… همگی از راهکارهای موثر برای کاهش استرس هستند. تغذیه سالم نیز می‌تواند نقش مهمی در سلامت جسمانی و روانی افراد داشته باشد.

⭕ارتباط موثر با همسر

در مورد استرس در رابطه، نقش همسر بسیار پررنگ است. در واقع او اولین فردی است که باید بتوانید در این مورد با او صحبت کرده و یا کمک بخواهید. اگر صحبت کردن در این مورد با شریک جنسی برای شما دشوار است و یا قادر به برقراری رابطه موثر با او نیستید؛ می‌توانید از یک مشاور یا سکستراپیست کمک بگیرید. اما به هر حال بهبود کیفیت رابطه جنسی و یا درمان مشکلات جنسی، نیاز به همکاری و همراهی هر دو نفر دارد.

سخن پایانی

در صورت عدم توانایی افراد در کنترل اضطراب و یا عدم برخورداری از مهارت های مختلف، استرس در رابطه به بیرون از اتاق خواب نیز منتقل خواهد شد و بر میزان صمیمیت زوجین نیز تاثیرگذار است. به همین دلیل افراد باید نسبت به نشانه های این اختلال حساس بوده و برای درمان آن اقدام نمایند. در این زمینه زوجین می‌توانند از روش های مختلفی استفاده کرده و از یک درمانگر نیز کمک بگیرند. سلامت رابطه جنسی از هر نظر مهم است و بر جنبه های مختلف زندگی مشترک تاثیر دارد. همین موضوع لزوم پرداختن به آن را به خوبی نشان می‌دهد.

برای دریافت مشاوره در زمینه استرس در رابطه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره زناشویی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: استرس در رابطه | اضطراب داشتن حین رابطه جنسی



:: برچسب‌ها: استرس در رابطه | اضطراب داشتن حین رابطه جنسی ,
:: بازدید از این مطلب : 451
|
امتیاز مطلب : 59
|
تعداد امتیازدهندگان : 21
|
مجموع امتیاز : 21
تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

حس ششم به منظور احساسی فراتر از حواس عادی است. این حس به صورت های مختلفی نمود پیدا می‌کند. برای مثال مشاهده چیزی که دیگران نمی‌توانند ببینند. صداهایی که دیگران نمی‌توانند بشنوند و حادثه ای که قرار است رخ دهد که شما متوجه آن خواهید شد. اثبات حس x غیر قابل انکار است. زیرا مغز به شیوه ای عمل می‌کند که به سختی می‌توانید از آن آگاهی پیدا کنید.

همه افراد دارای این حس هستند، اگرچه عده ای آن را احساس نکرده و نسبت به آن آگاهی پیدا نمی‌کنند. اما به طور کل همه افراد در طول روز و زندگی از حس ششم خود استفاده می‌کنند. برای اطلاع بیشتر از حس x، حتما از روانشناس و مشاورین متخصص کمک بگیرید.

منبع: حس ششم | 4 نشانه حس ششم و پیشگویی

حس ششم چیست؟

حس ششم در عمل از خود 4 نشانه نشان می‌دهد. این حس معمولا به عنوان حس ناشناخته به وجود می‌آید. اما امروزه که راجع به حس x اطلاعات کسب کرده ایم، این حس را به عنوان حس x در نظر می‌گیریم. اما این حس همچنان به عنوان حسی ناشناخته و مجهول وجود دارد. به طور کلی تعریف این حس به اختصار ادراک فراحسی یا امکان درک موادری با حواس 5گانه نیست. 

در واقع مواردی را می‌توان در حس ششم شناخت که به حواس 5 گانه وابسته نیست. این حس اطلاعات مورد نیاز در ذهن انسان را استخراج و دریافت می‌کند. مثلا فرد باید در آرامش کامل باشد و به درک درستی از احساسات خود برسد. آنها را در جایی یادداشت کند و برای تقویت آن در کلاس های ذهن آگاهی شرکت کند. در این بخش مقاله نشانه های وجود حس x و راهکارهای تقویت این حس را توضیح داده ایم.

نشانه های وجود حس ششم عمل چیست؟

افرادی که دارای حس ششم هستند، نشانه هایی دارند که در این بخش مقاله به آن اشاره کرده ایم.

???? احساس حضور شخص دیگر

یکی از نشانه های حس ششم، احساس حضور شخص دیگر است. افرادی که دارای حس x بالایی هستند، حرکات و سایه های غیر قابل انکار را مشاهده می‌کنند. در واقع حضور شخص دیگر در مکان فعلی را به راحتی حس می‌کنند. 

???? احساس خطر در حس ششم

بارزترین نشانه حس ششم، احساس خطر است. در این شرایط موقعیت های خطر آفرین به فرد الهام می‌شود. در این شرایط احساسات نباید نادیده گرفته شود و فرد باید فورا خود را از این موقعیت دور کند. 

???? بی اعتمادی به فرد غریبه

از نشانه های دیگر حس ششم، بی اعتمادی به فرد غریبه است. اگر در ملاقات با شخص جدید احساس خوبی دریافت نکردید؛ حس x شما در حال هشدار دادن به شما می‌باشد. به حس x خود اعتماد کنید.

???? وجود صدا در سر شما | حس ششم

وجود صدا در سر از دیگر نشانه های حس ششم است. افرادی که دارای حس x بالایی هستند، مکالمه های گوناگونی را احساس می‌کنند.

راهکارهای تقویت حس ششم

حس ششم راه و روش هایی نیز برای تقویت دارد. برای تقویت حس x در این بخش مقاله به روش هایی توصیه کرده ایم که کارآمد می‌باشد.

???? به نگرش ها، ایده ها و برداشت های خود توجه کنید

برای تقویت حس ششم لازم است که به برداشت های خود در رابطه با جهان پیرامون توجه کنید. به دلیل اینکه مغز قادر به دریافت اطلاعات است، تمامی احساسات و حواس را درک کرده و پردازش می‌کند. به همین دلیل بهترین گزینه این است که به احساسات و اطلاعات درونی توجه کنید. 

???? به ندای درونی خود گوش دهید

افرادی که حس ششم قوی دارند، همیشه به ندای درونی خود گوش می‌دهند. به همین دلیل باید به صداهای درونی خود گوش دهید و ارتباط برقرار کنید. صداهای درون خود را یادداشت کنید و در صورت لزوم به آنها عمل کنید.

???? از حس ششم خود درخواست کمک کنید

برای تقویت حس ششم باید از او درخواست کمک کنید. به جای اینکه منتظر خبر و احساس باشید، از حس x خود بخواهید که شما را راهنمایی کند و به سوی اقدام مناسب حرکت دهد. 

???? به خودتان اعتماد داشته باشید

معمولا افرادی که از حس ششم بالایی برخوردارند، اعتماد زیادی به خود دارند. به احساسات خود اعتماد کنید و اگر صدای درون شما چیزی درخواست کرد، به او اعتماد کنید.

???? عجول نباشید

عجول بودن باعث کاهش حس ششم می‌شود. عجول بودن باعث خطا در درک احساسات می‌شود. هرگونه تصمیمی که می‌گیرید باید آرامش خود را حفظ کنید و بر حس x متمرکز شوید.

???? در کلاس های تقویت ذهن شرکت کنید

برای تقویت حس ششم لازم است که در کلاس های ذهن آگاهی و تقویت ذهن شرکت کنید. این کلاس ها به تقویت حس x بسیار کمک کرده و باعث کاهش استرس و اضطراب می‌شود. حتی در افزایش اعتماد به نفس نیز نقش پررنگی را ایفا می‌کند. 

کلام آخر

حس ششم یکی از حواس ناشناخته است که امروزه به عنوان حس x شناخته می‌شود. این حس جدا از حواس 5گانه است و نشانه های هیجان انگیزی از خودبروز می‌دهد. افرادی که حس x قوی دارند به راحتی صداهایی را از درون خود می‌شنوند، گاه به شخص جدید حس بی اعتمادی می‌گیرند، برخی مواقع سایه یا افرادی را در موقعیت حس می‌کنند و برخی اوقات احساس خطر می‌کنند.

روش هایی برای تقویت حس ششم وجود دارد که روانشناسان می‌توانند به شما آموزش دهند. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه حس ششم می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا با تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: حس ششم | 4 نشانه حس ششم و پیشگویی



:: برچسب‌ها: حس ششم | 4 نشانه حس ششم و پیشگویی ,
:: بازدید از این مطلب : 476
|
امتیاز مطلب : 50
|
تعداد امتیازدهندگان : 22
|
مجموع امتیاز : 22
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط امروزه در روابط شناسای شده اند. بسیاری از ما از سر دلسوزی کارهایی را انجام می‌دهیم که به مرور باعث رشد رابطه ترحم آمیز می‌شود. در نهایت رابطه را با مشکلات و مسائل زیادی روبرو می‌کند. در واقع در رابطه ای که بر اثر دلسوزی ادامه دار می‌شود؛ قطعا یک طرف رابطه شرایط سخت آسیب زایی را تحمل خواهد کرد.

روابطی که بر پایه ترحم و دلسوزی باشد پایدار نخواهد ماند. بسیاری از افراد به دلیل ترحم و دلسوزی شان وارد رابطه با افراد مطلقه، افراد در حال ترک و … می‌شوند. این روابط به مرور زمان آسیب های روحی زیادی به دنبال خواهد داشت. علل مختلفی در رفتار دلسوزی و ترحم وجود دارد که برای رهایی از آن باید تحت درمان روانشناس قرار بگیرید.

منبع: نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط | 9 پیامد ترحم

نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط

بر اساس تحقیقات، مهربانی و دلسوزی فواید زیادی را به همراه دارد. برای مثال کمک به شریک احساسی در شرایط گوناگون، خرید هدیه کوچک و … همگی نشان از مهربانی و دلسوزی شماست. بروز محبت و مهربانی باعث افزایش روابط عاطفی می‌شود. اما هر چیزی حد و حدود خودش را دارد.

نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط اگر زیاد باشد، همراه با عدم پایداری رابطه و خستگی یکی از زوجین می‌شود. به همین دلیل باید به خاطر داشته باشید که از ترحم بیش از اندازه خودداری کنید و عملکرد های دلسوزانه خود را در زمان های مناسب بروز دهید.

به طور کلی نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط تنها برای یک طرف رابطه خوشایند است. طرف دیگر عذاب، مشکلات و آسیب هایی را به مرور زمان در رابطه تجربه خواهد کرد که باعث آزرده خاطری می‌شود. ترحم و دلسوزی زیاد نیازمند درمان است. علل مختلفی در بروز این ترحمات وجود دارد که قبل از درمان باید ریشه یابی شود. در این مقاله به دلایل، عواقب و روش های درمان نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط اشاره کرده ایم.

دلیل ترحم و دلسوزی در رابطه

نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط به دلایل مختلفی رخ می‌دهد. زمانی که روابط خود را بررسی می‌کنید؛ به این نتیجه خواهید رسید که تمامی روابط شما بر اساس کمک و دلسوزی به دیگران بنا شده است. و به همین روند نیز ادامه دارد. برای نجات و رهایی خود از این رفتار باید حتما با دلایل آن آشنا شوید. در این بخش مقاله راجع به دلایل نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط توضیح داده ایم.

???? خودتان نقش یک نجات دهنده را بازی می‌کنید و یاری رسانی که برای شما نیامده است را به فراموشی سپرده اید. اما نجات دهنده باید در زندگی خود یاری رسان باشد.

???? نیازمند حس برتر، قدرت، مهم بودن و قوی بودن دارید. که با این روش به ارضای نیازهای خود خواهید رسید.

???? معمولی ترین و البته مهم ترین دلیل این است که به خودتان علاقه مند نیستید. و حاضر به انجام کارهای مهم برای خود نیستید. برای رفع این حالت نیز در رابطه نقش ترحم و دلسوزی را ایفا می‌کنید.

???? رابطه با افراد درمانده راحت تر است و کافی است که برای آنها دلسوزی کنید.

???? کودک درون شما دلش می‌خواست که روزی پدر، مادر و اعضای خانواده خود را نجات دهد. و حال در حال حکمرانی است.

???? مراقب باشید که ترحم را با عشق اشتباه نگیرید. افرادی که این دو را باهم اشتباه می‌گیرند؛ بسیار دلسوزانه در زندگی رفتار خواهند کرد.

???? در پی اتمام کارهای نیمه تمام و باقی مانده دوران کودکی هستید. در واقع با ترحم و دلسوزی در حال انجام و ادامه دادن خیالات کودکی هستید.

???? بر اساس اثرات ضمیر ناخودآگاه خود چنین رفتارهایی را بروز می‌دهید.

عواقب و نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط چیست؟

نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط و عواقب آن در دسته های مختلفی قرار دارند. که زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این بخش مقاله راجع به عواقب و نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط اشاره کرده ایم.

???? خودتان را به مرور زمان فراموش خواهید کرد.

???? رابطه به جای دلبستگی به وابستگی تبدیل می‌شود.

????استقلال شخصیت از بین می‌رود و به جای رابطه بالغانه، خانواده دوم آن باشید.

???? عقده های کودکی باز شده و به مرور شما طرد می‌شوید.

???? رفتارهای طرف مقابل برای شما زننده خواهد شد. و در نهایت از او متنفر خواهید شد.

???? با وجود تنفر هرچقدر سعی در اتمام رابطه داشته باشید، احساس گناه خواهید کرد.

???? مدام نگران هستید که به او صدمه وارد کنید.

????در روابط به دنبال فردی مجروح و درمانده هستید.

???? به مرور زمان خودتان دچار مشکلات زیادی می‌شوید و روابط اجتماعی خود را از دست خواهید داد.

روش رهایی از نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط

همانطور که با عواقب و نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط آشنا شده اید؛ برای نجات خود باید به فکر چاره باشید. بیش از هر چیزی باید نگران زندگی و نجات خود باشید. برای درمان و رهایی از نقش ترحم و دلسوزی حتما باید به درجه بالایی از خودشناسی برسید. ویژگی های خوب و مورد علاقه تان را بیابید و برای پیشرفت تلاش کنید.

در روش های درمانی جلوگیری از ترحم و دلسوزی بهترین گزینه استفاده از لیست ساختاری است. جهت درمان حتما از روانشناس و متخصص کمک بگیرید. درمان باید با ریشه یابی انجام شود. با خود درمانی پس از گذشت مدت کوتاهی اثرات ترحم و دلسوزی دوباره نمایان خواهد شد. به همین دلیل کمک و مشورت با روانشناس را جدی بگیرید.

کلام آخر

همانطور که در رابطه با نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط توضیح دادیم؛ متوجه عواقب و پیامدهای دلسوزی ها شده اید. افراد زیادی وجود دارند که در رابطه همیشه به دنبال افراد قربانی هستند. تا قوی و قدرتمند به نظر برسند. هر کاری را از روی دلسوزی و نگرانی انجام می‌دهند.

اما نگران عواقب و پیامدهای رفتار خود نیستند. به همین منظور باید در رابطه به فکر آرامش و سلامت روان خود نیز باشید. جهت رهایی و جلوگیری از این رفتار حتما از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط | 9 پیامد ترحم



:: برچسب‌ها: نقش مخرب ترحم و دلسوزی در روابط | 9 پیامد ترحم ,
:: بازدید از این مطلب : 461
|
امتیاز مطلب : 75
|
تعداد امتیازدهندگان : 25
|
مجموع امتیاز : 25
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

روانشناسی جنایی یکی از زیر شاخه های روانشناسی محسوب می‌شود که بیشتر با مجرمان و بزهکاران سروکار دارد. از آنجایی که روانشناسی علم مطالعه رفتار و افکار است؛ می‌تواند به خوبی در زمینه رفتارهای جنایی و فرایندهای ذهنی موثر در این زمینه، نقش داشته باشد. در واقع پیدا کردن چرایی ارتکاب جرم به عهده روانشناسان خواهد بود.

روانشناس در این رشته با متخصصان پزشکی قانونی در ارتباط بوده و در حوزه های مختلفی با یکدیگر همکاری می‌کنند. مشاوره با مجرمان به معنای بازجویی نیست و حتی نباید شباهتی با آن داشته باشد. در این مقاله به بررسی این رشته و جنبه های گوناگون آن خواهیم پرداخت

منبع: روانشناسی جنایی | بازار کار و گرایش روانشناسی جنایی

روانشناسی جنایی

پیدا کردن انگیزه ارتکاب جرم و همچنین جلوگیری از بروز مجدد آن، از وظایف روانشناسی جنایی محسوب می‌شود. همچنین آنها تا حد زیادی می‌توانند صداقت مجرمین را در مورد اظهارات شان، مورد بررسی قرار دهند. نکته حائز اهمیت اینجاست که این فرایند بسیار سخت و زمان بر بوده و با آنچه در برنامه های تلویزیونی مشاهده می‌کنید؛ متفاوت است. دانش جرم شناسی نیز در اینجا بسیار کاربرد خواهد داشت. در واقع این رشته پل ارتباطی میان روانشناسی و جرم شناسی است.

چگونه می‌توان در رشته روانشناسی جنایی تحصیل کرد؟

برای تحصیل در رشته روانشناسی جنایی باید مدرک کارشناسی شما نیز در رشته روانشناسی باشد. سپس با ادامه تحصیل و اقدام برای دوره کارشناسی ارشد، رشته روانشناسی قانونی یا پزشکی قانونی را می‌توان انتخاب کرد. این رشته در برخی از کشورها مثل آمریکا وجود ندارد.

در واقع در حوزه روانشناسی جای نمی‌گیرد و افراد برای تحصیل در این رشته باید از طریق رشته های دیگر اقدام کنند. اما این رشته در ایران تا مقطع دکتری وجود دارد. همچنین موقعیت های شغلی برای افرادی که دارای مدرک دکتری هستند؛ بیشتر است.

بازار کار و درآمد روانشناس جنایی

برای افرادی که در حوزه روانشناسی جنایی تحصیل کرده اند؛ امکان فعالیت در موسسات و نهاد های مختلفی فراهم است. در ایران آنها می‌توانند در نیروی انتظامی، دادگاه ها، موسسات قضایی، دانشگاه ها و… مشغول کار شوند. به طور کلی درآمد آنها از روانشناسان عادی بیشتر است.

اما بازهم میزان درآمد بستگی به مکان فعالیت آنان دارد. اگر آنان به طور مستقیم برای یک سازمان مشخص کار کنند؛ حقوق ماهیانه آنها از یک روانشناس خصوصی کمتر خواهد بود. حتی میزان تحصیلات آنان نیز در میزان درآمد و بازارکاری این رشته موثر است. اما با توجه به میزان فعالیت و سختی کار آنان حقوق دریافتی، منصفانه خواهد بود.

حوزه فعالیت روانشناسی جنایی

حوزه فعالیت روانشناسی جنایی طیف وسیعی از فعالیت ها را در بر می‌گیرد. آنها باید در حوزه های مختلفی تخصص و مهارت داشته و با دیگران نیز همکاری داشته باشند. بسیاری تصور می‌کنند که تنها وظیفه آنان صحبت کردن با مجرم و گرفتن شرح حالی مختصر از او است. اما اینگونه نیست و آنان وظایف مختلفی دارند.

✅ارزیابی

اولین قدم برای شروع تحقیقات در مورد مظنون پرونده، ارزیابی اوست. ارزیابی سلامت روان فرد با کمک روانشناسی جنایی و انجام تست های مختلف در این زمینه، آغاز می‌شود. در این مرحله مشخص خواهد شد که او وضعیت پایداری دارد و یا اینکه ویژگی های شخصیتی او با جرم انجام شده متناسب است یا خیر!

✅پژوهش

یکی دیگر از وظایف رشته روانشناسی جنایی انجام پژوهش و تحقیق خواهد بود. آنان باید به جمع آوری مدارک در زمینه شهادت شاهدان عینی، اعترافات، نحوه عملکرد بازپرسان و حتی قاضی پرونده و تاثیر آن بر فرد، بپردازند. همچنین صحبت کردن با خانواده و جست و جو در گذشته مظنون نیز در حیطه پژوهش است.

✅شهادت در دادگاه | روانشناسی جنایی

متخصصین حوزه روانشناسی جنایی، اغلب برای شهادت، به دادگاه احضار می‌شوند. آنان باید شهادت خود را بر اساس نتایج مراحل قبلی و همچنین میزان همکاری مجرم مطر کنند. در برخی موارد حضور آنان برای شهادت نیست بلکه فقط برای ارزیابی نحوه عملکرد و زیر نظر گرفتن رفتارهای مجرم است. یا آنها حضور می‌یابند تا نظر تخصصی خود را در مورد موضوع مطرح شده بیان کنند.

✅روان درمانی

بیشتر افرادی که دست به جرم و جنایت می‌زنند؛ از سلامت روانی برخوردار نبوده و نیاز به روانکاوی دارند. روانشناسان جنایی در چنین شرایطی موظف هستند که شرایط رواندرمانی را برای آنان فراهم کرده و خود یا متخصص دیگری را برای شروع این فرایند در نظر بگیرند.

آنان کاملا باید به فنون مشاوره تسلط داشته باشند و استفاده از شخص دیگر، به معنی عدم صلاحیت آنان نیست. گاهی شاید مجرم با فرد مورد نظر ارتباط کافی را نگرفته و باید شخص دیگری حضور پیدا کند.

✅آموزش

مجرم بعد از گذراندن مراحل مختلف، رواندرمانی و حتی اندکی مجازات آماده دریافت آموزش های لازم در جهت حضور موثر در اجتماع و حتی نحوه صحیح رفتار کردن، خواهد شد. قطعا باید رفتارهای مناسبی جایگزین عادات قبلی شوند تا فرد به فکر تکرار مجدد آنها نیافتد. این آموزش با روش های مختلفی انجام می‌شود. و تا حد زیادی به همکاری و آمادگی مظنون بستگی دارد. اما به هر حال روانشناسی جنایی باید در این حوزه این مداخله کند.

مهارت های لازم برای روانشناسی جنایی

برای کارکردن و یا تحصیل در رشته روانشناسی جنایی، افراد باید از برخی ویژگی ها و مهارت ها برخوردار باشند. قطعا آینده کاری آنان آسان نیست و معمولا آنان با آسیب پذیرترین و همچنین خطرناک ترین اقشار جامعه در ارتباط هستند. بهتر است قبل از ورود به این حوزه به اندازه کافی در مورد آن تحقیق کرده و توانایی های خود را نیز در نظر بگیرند.

⭕تفکر انتقادی و توانایی استنتاج

برخورداری از توانایی تفکر انتقادی و همچنین استنتاج، از مهم ترین بخش های روانشناسی جنایی است. چرا که آنان باید به خوبی در مورد اظهارات مجرم فکر کرده و به یک نتیجه درست برسند. قطعا نظر آنان در فرایند پرونده و مجازات مظنون تاثیر خواهد داشت. و همین موضوع حساسیت این رشته را به خوبی نشان می‌دهد. افراد زودباور و یا کسانی که هیچ دانشی در زمینه زبان بدن و حیطه های مختلف روانشناسی ندارند؛ نمی‌توانند در اینکار موفق شوند.

⭕روحیه قوی و تاب آوری بالا | روانشناسی جنایی

از آنجایی که متخصصین رشته روانشناسی جنایی با تبهکاران  مجرمین در ارتباط هستند؛ باید روحیه قوی و تاب آوری بالایی داشته باشند. اینکار شاید خطرات جسمانی و روانی زیادی برای این افراد داشته باشند. پس باید آستانه تحمل خود را بالا برده و نترسند. حتی ممکن است خود و خانواده های شان مورد تهدید قرار گیرند؛ اما این موضوع نباید سبب تسلیم آنها شود.

⭕نکته بینی و توجه به جزئیات

آنان برای اینکه به حقیقت دست یابند باید نکته بین بوده و جزییات را در نظر بگیرند. گاهی کوچک ترین حرکت و نشانه ای سبب آشکار شدن حقیقت خواهد شد. البته وظیفه روانشناسی جنایی بازجویی و پیدا کردن مقصر نیست. اما به هرحال تلاش های آنان در مورد کیس مورد نظر مسائل زیادی را روشن خواهد کرد. پس دقت و توجه آنان در جریان کار، نیز بسیار موثر است.

سخن پایانی

با توجه به ماهیت رشته روانشناسی جنایی، باید با بسیاری از حقایق و تلخی های جامعه امروزی مواجه شوید. به همین خاطر حتما قبل از ورود به این حیطه، علاوه بر علاقه، روحیات خود را نیز در نظر داشته باشید. اینکار احتمالا برای شما استرس و احساسات منفی زیادی را به همراه خواهد داشت. به همین دلیل باید قبل از هرچیز تکنیک های روانشناسی را برای خود اجرا کرده و روان سالمی داشته باشید. می‌توانید با افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، صحبت کرده و از تجربیات آنان نیز استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه روانشناسی جنایی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره شغلی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: روانشناسی جنایی | بازار کار و گرایش روانشناسی جنایی



:: برچسب‌ها: روانشناسی جنایی | بازار کار و گرایش روانشناسی جنایی ,
:: بازدید از این مطلب : 731
|
امتیاز مطلب : 53
|
تعداد امتیازدهندگان : 22
|
مجموع امتیاز : 22
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

درمان وسواس فکری شدید امروزه با روش های مختلفی انجام می‌شود. اما موثرترین و شناخته شده ترین آن ها درمان روانشناختی با رویکرد شناختی رفتاری هستند. وسواس ها درگیری ذهنی مکرر با یک یا چند موضوع به خصوص است. علت این درگیری فکری نیز اغلب اضطراب و مسائل حل نشده‌ای است که ناخودآگاه بیمار را تحت الشعاع قرار می‌دهد. این اختلال به قدری مخرب است که تمام زندگی اجتماعی، فردی، شغلی، تحصیلی و حتی عملکرد روزانه او را مختل می کند. شیوع آن در خانم ها بیشتر بوده و تقریبا 1.2% جمعیت به آن مبتلا هستند. در ادامه در مورد این اختلال و روش‌های درمان آن توضیحات کامل‌تری ارائه کرده ایم.

منبع: درمان وسواس فکری شدید چیست؟

درمان وسواس فکری شدید

وسواس فکری یک اختلال مرتبط با اضطراب است و علائمی مانند افکار تهاجمی، نگرانی راجع به صدمه دیدن خود و اطرافیان، ترس از آلودگی، ترس از میکروب، نیاز به تقارن، ماهیت جنسی خشونت آمیز، تثبیت موضوعات تابو و … دارد. اختلال وسواس فکری معمولا به دلیل فشار روانی، ژنتیک، آسیب مغزی و عفونت باکتریایی ایجاد می‌شود.

وسواس فکری به اشکال مختلف مثل چک کردن، آلودگی، نظم، نشخوار فکری و احتکار تظاهر می‌یابد. در این شرایط اگر برای درمان وسواس فکری شدید به روانشناس مراجعه نکنید، با مشکلات بیشتری روبرو خواهید شد. و وسواس فکری تا همیشه با شما همراه خواهد شد و زندگی شخصی شما را به طور کل مختل خواهد کرد.

برای درمان وسواس فکری شدید فورا به روانشناس مراجعه کنید تا درمان مناسب با نشانه های شما انجام شود. در این مقاله روش‌های درمانی برای وسواس فکری را توضیح داده ایم.

انواع وسواس فکری عملی

وسواس فکری عملی انواع مختلفی دارد. برای درمان وسواس فکری شدید بر اساس نوع آن، روانشناس شیوه درمانی به خصوصی را پیاده می‌کنند. 4 نوع اصلی وسواس فکری به شرح زیر هستند. گاهی افراد چندین نوع وسواس را همزمان با هم دارند. در این موارد درمان طولانی تر خواهد شد. هر چه سریع تر برای درمان اقدام کنید زودتر به نتیجه خواهید رسید.

???? وسواس چک کردن: در این نوع از وسواس فکری، فرد دائم در حال چک کردن چیزهای مختلف مانند قفل بودن درها، خاموش کردن چراغ ها و … هستند.

???? وسواس تقارن: وسواس تقارن به معنای درگیری فرد در ترتیب و تقارن است. و فرد به خرافاتی مانند اعداد، ترتیب خاص و رنگ ها اعتقاد دارد.

???? وسواس احساس گناه: این افراد هراس دارند که کارها خوب و مرتب انجام نشود، و رویدادهای هولناک اتفاق بی‌افتد.

???? وسواس اندوزش: افراد مبتلا به وسواس اندوزش، می‌ترسند که چیزی را دور بی‌اندازند و به خاطر نبود آن شی اتفاق بدی رخ دهد. این افراد به شیوه جبری به دنبال نگهداری از چیزهای غیر قابل استفاده هستند.

اگر نشانه های هر کدام از وسواس های ذکر شده را در خود می‌بینید نگران نباشید، می توانید با کمک مجرب ترین متخصصان در مجموعه ذهن نو در کوتاه ترین زمان از پس این بیماری برآیید.

روش های درمان وسواس فکری شدید

همانطور که گفته شد، درمان وسواس فکری شدید عمدتا به دو شیوه دارودرمانی و روان درمانی به صورت توام انجام می‌شود. در ادامه روش های درمان وسواس فکری شدید را به طور خلاصه توضیح داده ایم.

???? روان درمانی

یکی از روش های موثر درمان وسواس فکری شدید، روان درمانی است. در روان درمانی معمولا از رویکرد رفتاری-شناختی (CBT) استفاده می‌کنند. درمان شناختی-رفتاری نوعی درمان جهت مواجهه و پیشگیری از پاسخ است. این روش درمانی در سراسر جهان بسیار موثر و قابل استفاده است. و همیشه اولین شیوه درمانی جهت درمان وسواس فکری شدید است. طبق نظریه CBT، وسواس فکری بر اساس فرایندهای فکری ناکارآمد و ریشه دار تشدید و ایجاد شده است. که باعث تغییر رفتارهای سالم به رفتارهای ناسالم می‌شود.

هدف از درمان وسواس فکری شدید به روش شناختی-رفتاری، پرداخت به الگوهای فکری منفی است که وسواس فکری را شکل می‌دهد. و هدف اصلی کاهش اضطراب فرد با وسواس فکری است. در CBT برای مقابله با ترس‌ها،  روش های کنترل اضطراب و دوری از رفتارهای اجباری را به فرد آموزش می‌دهند. این روش درمانی بلند اثر است، یعنی احتمال بازگشت نشانه ها در بلند مدت بسیار پایین می‌آید. و گاه بر اساس تشخیص درمانگر، فرد به صورت فردی و یا گروهی درمان می‌شود.

???? دارو درمانی | درمان وسواس فکری شدید

یکی دیگر از راه های تسریع درمان وسواس فکری شدید، دارو درمانی است. زمانی که علائم فرد بسیار شدید باشد، همزمان با روان درمانی، دارو تجویز می‌شود. برای درمان وسواس فکری شدید از داروهای ضد افسردگی مثل بازدارنده بازجذب سروتونین (SSRI) استفاده می‌کنند. این دسته دارویی می‌تواند با افزایش سطح یک ماده شیمیایی به نام سروتونین، به کاهش علائم وسواس فکری کمک کند.

در دارو درمانی اکثر افراد باید به مدت 1 سال تحت درمان باشند. اگر پس از یک سال دارو درمانی علائمی وجود نداشت، دارو متوقف می‌شود. اما برخی افراد هم سالها تحت دارو درمانی قرار می‌گیرند. حتی در صورت بازگشت و افزایش علائم، دوز دارو افزایش می‌یابد.

برای درمان وسواس فکری شدید، معمولا دارودرمانی را در کنار درمان شناختی-رفتاری انجام می‌دهند که نشانه های فرد به حداقل برسد و اضطراب او کاهش یابد. داروهای دسته SSRI ها اعتیاد آور نیستند و اثرات آن تنها در چند هفته قابل مشاهده است.

???? درمان TMS

TMS از روش های دیگر درمان وسواس فکری شدید می‌باشد. بیمارانی که به درمان های سنتی مقاوم هستند، درمان امیدوار کننده جایگزین و بی خطر به نام TMS دارند. این روش درمانی به عنوان درمان کمکی برای افراد مبتلا به وسواس فکری مورد استفاده قرار می‌گیرد. بر اساس نتیجه گیری ها، این روش درمانی راه سومی برای کاهش علائم وسواس فکری است.

درمان وسواس فکری شدید با روش TMS، درمانی غیر تهاجمی تحریک مغز است. و از سال 2008 در ایالات متحده برای اختلال افسردگی اساسی آغاز شده است. در اروپا از این روش درمانی برای اخلالات روانشناختی و پزشکی از جمله اضطراب، پارکینسون، آلزایمر، سکته مزی، اعتیاد به مواد، ترک سیگار، مدیریت درد مزمن و اختلال استرس پس از سانحه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به طور کلی درمان وسواس فکری شدید با روش TMS، مسیرهای عصبی مغز را هدف اصلی قرار می‌دهد. به این دلیل که شدت، مکان و طول دوره درمان برای نشانه های وسواس فکری از فرد به فرد دیگر متفاوت است.

???? گروه های حمایتی

یکی از روش های درمان وسواس فکری شدید، گروه های حمایتی است. در این روش درمانی زمانی که فرد با روش شناختی- رفتاری و دارو درمانی با کاهش علائم روبرو نشد، روش گروه های حمایتی وارد عمل می‌شود. بسیاری از افراد به دلیل مزایای زیر، این روش درمانی را مفید می‌دانند.

???? فرصتی را برای معاشرت با دیگران ایجاد می‌کند.

????باعث کاهش احساس انزوا می‌شود.

???? توصیه های مقابله ای و اطمینان خاطر ارائه می‌دهد.

???? اطلاعات و مشاوره برای اعضای خانواده و دوستان ارائه خواهد داد.

مجموعه ذهن نو با فراهم آوری تمامی امکانات توانسته بهترین مرکز ارائه دهنده خدمات درمانی وسواس بشود.

کلام آخر

روش درمان وسواس فکری شدید بر اساس تشخیص درمانگر صورت می‌گیرد. اما به طور کلی برای درمان از تلفیق روان درمانی و دارو درمانی استفاده می‌کنند. شناخته شده ترین روش برای درمان، رویکرد شناختی رفتاری به همراه داروهای ضد افسردگی است. از آنجا که وسواس فکری باعث اختلال در فعالیت های روزانه می‌شود، حتما باید از روانشناس برای درمان کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان وسواس فکری شدید می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا با تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: درمان وسواس فکری شدید چیست؟



:: برچسب‌ها: درمان وسواس فکری شدید چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 492
|
امتیاز مطلب : 96
|
تعداد امتیازدهندگان : 31
|
مجموع امتیاز : 31
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 مرداد 1402 | نظرات ()