بسیاری از افراد تصور میکنند که تاثیر طلاق بر پسران کم است و مشکلات بوجود آمده در خانواده مانند طلاق نمیتواند بر آنان تاثیر آنچنانی داشته باشد. اما باید بگوییم که این تصور اشتباه است. در واقع پسران نیز همانند دختران از آسیبهای ناشی از طلاق تاثیر پذیر بوده و رنج زیادی را متحمل میشوند. با این حال روحیه مردان و پسران به گونهای است که احساسات و هیجانات خود را مانند دختران بیان نمیکنند و بیشتر با رفتارهای پرخاشگرانه خشم خود را نشان میدهند. آینده فرزندان پس از طلاق و آسیبهای ناشی از آن، از جمله مهمترین دغدغههای زوجهایی است که در شرف جدایی هستند. با توجه به اهمیت موضوع در ادامه درباره تاثیر طلاق بر پسران صحبت خواهیم کرد. برای دریافت مشاوره طلاق کلیک کنید.
فهرست مطالب
- تاثیر روانی طلاق بر پسران
- پرخاشگری و عصبانیت
- افسردگی و اضطراب
- تاثیر روانی طلاق بر پسران | اعتیاد
- کاهش اعتماد به نفس
- شکاف بیشتر در روابط خانوادگی
- مقصر دانستن خود
- فقدان الگو برای یادگیری مسئولیت و عشق
- روابط اجتماعی پایین
- تاثیر جسمانی طلاق بر پسران
- تاثیر اجتماعی طلاق بر پسران
- تاثیر طلاق بر ازدواج پسر ها
- راهکارهای کاهش تاثیرات منفی طلاق بر پسران
برای دریافت مشاوره در زمینه تاثیر طلاق بر پسران می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
تاثیر روانی طلاق بر پسران
معمولا پسران سعی میکنند احساس ناراحتی و غم خود ناشی از متلاشی شدن بنیان خانواده را با رفتارهای پرخاشگرانه و هنجارهای اجتماعی تخلیه نمایند. در ادامه به تاثیرات روانشناختی جدایی و طلاق بر روی فرزندان پسر پرداخته خواهد شد.
حتما درباره ویژگی های فرزندان طلاق هم بخوانید.
پرخاشگری و عصبانیت
پسران وقتی خبر جدایی والدین خود را میشنوند و احساس میکنند نمیتوانند شرایط را طبق میل خود تغییر دهند، شروع به پرخاشگری و عصبانیت کرده و احساسات خود را به این صورت بروز میدهند. افت تحصیلی پسران پس از جدایی والدین، از جمله تاثیرات روانشناختی معضل طلاق به شمار میرود. در بسیاری از مواقع والدین از رفتار فرزند خود درمانده شده و دلیل آن را نمیفهمند. در حالی که نمیدانند جدایی، باعث شکل گیری این رفتارهای پرخاشگرانه در فرزند آنها شده است.
افسردگی و اضطراب
از شایعترین نتایج طلاق بر روی فرزندان پسر، میتوان به افسردگی و اضطراب اشاره نمود. همان طور که میدانید جدایی و طلاق از جمله معضلاتی است که تاثیرات آن میتواند افراد نوجوان، جوان و بزرگسال جامعه را را درگیر کند اما در واقع قشر کودک، نسبت به سایر قشرها از حساسیت بیشتری برخوردار میباشد. بنابراین نشانههای افسردگی در کودکان نیز متفاوت است. کودکان افسرده از حضور در جمع فاصله گرفته و بسیار تحریک پذیر میشوند.
تاثیر روانی طلاق بر پسران | اعتیاد
اعتیاد از جمله مواردی است که ممکن است هم فرزند دختر و هم فرزند پسر را درگیر کند. اما بر اساس مطالعات صورت گرفته، این درگیری در فرزندان پسر بسیار بیشتر است. برای جلوگیری از اعتیاد فرزندان پسر پس از طلاق، والدین باید همچون گذشته به یکدیگر احترام گذاشته و از فرزند خود حمایت و پشتیبانی نمایند.
کاهش اعتماد به نفس
در اغلب موارد مشاهده شده است که فرزندان پسر در دوستیابی و حفظ دوست خود توانایی لازم را ندارند. در واقع جدایی والدین، میتواند بر روی اعتماد به نفس این فرزندان تاثیر گذار باشد. عدم توانایی در برقراری ارتباط و ضعیف شدن در ریاضی، از جمله نتایج کاهش اعتماد به نفس میباشد.
بیشتر بخوانید : صحبت های بچه های طلاق
شکاف بیشتر در روابط خانوادگی
پسران والدین طلاق به مرور زمان ارتباط شان را با پدر و مادر از دست می دهند. چرا که آن ها باید وقت زیادی را به کار اختصاص دهند. ساعت های طولانی کار و خستگی بعد آن باعث میشود که فرصت کمتری برای سرزدن به والدین به طور مجزا داشته باشند. کم کم این فاصله ها باعث می شود که بندهای عاطفی آن ها پاره شود.
مقصر دانستن خود
پسران بیشتر خود را بابت طلاق پدرو مادر سرزنش می کنند. فرزندان پسر وقتی در خانه شاهد دعوایپدرو مادر هستند؛ با خودشان میگویند “حتما من دلیل این دعوا ها هستم”. این تجربیات باعث می شود که برای همیشه خود را مقصر طلاق بداند و خودش را سرزنش کند.
فقدان الگو برای یادگیری مسئولیت و عشق
والدین والدین بچه ها هستند و در ناخودآگاه ان ها می نشینند. اینکه چطور با همسر رفتار کنند؛ خانه را مدیریت کنند و در موقعیت های مختلف چه واکنشی داشته باشند را از ارتباط پدر و مادر الگوبرداری می کنند. وقتی پسر حضانت اش با پدر یا مادر باشد؛ زمان کمتری را در کنار هریک از آن ها سپری کرده و در این روند الگوبرداری دچار مشکل می شوند.
روابط اجتماعی پایین
پسران به خاطر غرورشان بیشتر بابت طلاق والدین و تمسخر از اجتماع دور می شوند. آن ها به خاطر ترس از این که مورد تحقیر قرار بگیرند و یا غرورشان شکسته شود؛ از اجتماع فاصله میگیرند.
تاثیر جسمانی طلاق بر پسران
تاثیرات منفی و آسیبهای جدایی والدین تنها شامل مشکلات روانشناختی نمیباشد و ممکن است این فرزندان از لحاظ سلامت جسمی نیز آسیب ببیند. البته آسیبها و بیماریهای جسمی ناشی از طلاق ممکن است در هر دو گروه دختران و پسران دیده شود. این آسیبها به شرح زیر است.
اختلال در خواب
بر اساس مطالعات صورت گرفته، اغلب پسران پس از جدایی والدین کابوسهای شبانه را تجربه میکنند و روند قلبی سیستم خواب آنها با اختلال مواجه میشود. همچنین بی خوابیهای شبانه و حمله خواب نیز در این شرایط اتفاق میافتد.
اضافه وزن
یکی دیگر از مشکلات جسمی که اغلب فرزندان پس از طلاق با آن روبهرو میشوند، افزایش وزن است. کودکان معمولاً برای مقابله با استرس و فشارهای روانی، شیوههای ناسالمی را انتخاب میکنند که همین موضوع باعث افزایش وزن آنها میشود. از دلایل اصلی افزایش وزن بزرگسالان نیز میتوان عدم نظارت کافی بر تغذیه آنها را عنوان نمود.
تاثیر اجتماعی طلاق بر پسران
طلاق و جدایی از جمله موضوعاتی است که زندگی فردی و اجتماعی شخص را از تمام جوانب تحت تاثیر قرار میدهد. فرزندان طلاق، به دلیل عدم یادگیری مناسب مهارتهای ارتباطی، ممکن است به سوی روابط ناسالم کشیده شده و آسیبهای زیان باری را تجربه کنند. اگر رفتارهای این فرزندان به طور صحیح و مناسب توسط والدین کنترل و مدیریت نشود، ممکن است این فرزندان در معرض نابهنجاریهای اجتماعی قرار بگیرند. همچنین ازدواج با بچه طلاق هر چند پسر باز هم گزینشی خواهد بود.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته، آمار طلاق در فرزندان پسری که در دوره کودکی جدایی والدین را تجربه کردند، حدود ۳۰ درصد بیشتر از سایر افراد جامعه میباشد چرا که این فرزندان هنوز یاد نگرفتهاند که چگونه میتوان روابط محکمی با دیگران برقرار کرد و به چه طریقی میتوان آن را حفظ نمود.
تاثیر طلاق بر ازدواج پسر ها
مردانی که تجربه جداییوالدین را دارند از ازدواج می ترسند. به زنان و پایداری ازدواج اعتماد کمی دارند. یا میترسند در ازدواج شکست بخورند. برخی از آن ها هم قصدازدواج دارند؛ اما ازین که خانواده دختر به او بها ندهد و جواب رد دهند.
راهکارهای کاهش تاثیرات منفی طلاق بر پسران
ار روشهای کاهش معضلات و مشکلات بوجود آمده بر فرزندان پسر بعد از طلاق والدین، شناخت نحوه رفتار هریک از والدین با فرزند بعد از طلاق و همچنین رابطه والدین با یکدیگر است، بهتر است بعد از طلاق نزد فرزند خود مدام مشکلات زندگی قبل از طلاق را بازگو نکنید و یا هر کدام از والدین نباید بدگویی والد دیگر را پیش فرزند خود نمایند.
همچنین سعی کنید شرایط را در زمینههای مختلف برای فرزندتان مهیا کنید تا بتواند پیشرفت خود را ادامه دهد و زندگی موفقی داشته باشد. با توجه به پیامدهای طلاق میتوانید فرزند خود را در هر سنی که قرار دارد نزد مشاور برده تا سلامت روانی او افزایش یابد. سعی کنید زمان بیشتری را به بودن در کنار فرزندتان اختصاص دهید و با توجه به شرایط سنی او به سوالاتش پاسخ دهید. به نکات زیر هم در این زمینه توجه کنید.
- از پسرتان بخواهید احساسات و افکارش را به زبان بیاورد.
- نسبت به طلاق دیدگاه تان را تغییر دهید.
- ناراحتی و احساساتش را سرکوب نکنید.
- از پسرتان مراقبت کنید.
- حمایت مالی و عاطفی تان را دریغ نکنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تاثیر طلاق بر پسران می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سوالات متداول
مشکلات روانشناختی طلاق بر روی فرزندان پسر چیست؟
پرخاشگری، بروز نابهنجاریهای اجتماعی، کاهش اعتماد به نفس، اعتیاد و… از تاثیرات طلاق بر روی کودکان و نوجوانان میباشد.
آیا فرزندان طلاق ممکن است در بزرگسالی جدایی را تجربه کنند؟
اگر مشکلات و آسیبهای ناشی از طلاق در کودک، به حال خود رها شود و به صورت حل نشده باقی بماند، این کودکان در بزرگسالی ممکن است در زندگی مشترک خود طلاق را تجربه کنند.
منبع: تاثیر طلاق بر پسران
:: بازدید از این مطلب : 29
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0